Toyota Auris Hybride


De revolutie is begonnen – de Toyota Auris-familie is uitgebreid met de Auris met Hybrid Synergy Drive® (HSD).

De eerste Full Hybrid in zijn klasse: soepel en sportief, stil en buitengewoon zuinig. Wereldwijd profiteren al meer dan 2 miljoen Toyota-rijders van de voordelen van deze betrouwbare hybridetechnologie.

Schakel naar behoefte naadloos en automatisch over tussen de benzinemotor en de elektromotor. Of rijd alleen elektrisch: stil en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Ruimte, comfort en praktisch gebruiksgemak: dat biedt deze veilige gezinshatchback volop. Leverbaar met vijf deuren en een stijlvol en tegelijkertijd veelzijdig interieur.

Een excellente handling gekoppeld aan een verfijnd rijgedrag en een uiterst lage geluidsproductie. Resulterend in een uitermate bevredigende ervaring.

Waarom twee motoren zoveel beter zijn dan één
Meer dan honderd jaar heeft de auto het met één motor moeten doen. Langzaam aan werd deze steeds schoner en zuiniger. Totdat Toyota een baanbrekend idee kreeg: twee motoren! Want een elektromotor verbrandt geen benzine of diesel. En stoot dus ook geen schadelijke stoffen uit. Bovendien hoeft een elektromotor niet op toeren te komen: alle kracht is direct beschikbaar.

Full Hybrid betekent dat de hybride auto volledig elektrisch kan rijden, bijvoorbeeld in de stad, de parkeergarage of de file. Dat rijdt bijna geluidloos en bespaart veel brandstof.

In een Toyota hybride auto werken de twee motoren samen in perfecte harmonie. Ze ondersteunen elkaar wanneer dat kan en bieden u een bijzondere rijervaring. Stiller. Krachtiger. Zuiniger. En veel schoner, al is dat iets waar alleen de omgeving iets van merkt.

Hoe werkt Hybride

Het resultaat van ruim tien jaar vernuft
In 1997 stond de eerste hybride van Toyota in de showroom. Inmiddels is de technologie verder verfijnd en levert een hybride auto indrukwekkende prestaties. Naast een zuinige benzinemotor heeft een hybride auto een krachtige elektromotor. Deze put z’n vermogen uit een batterijpakket. Dit pakket wordt voortdurend bijgeladen door energie die door de hybride auto wordt teruggewonnen, bijvoorbeeld tijdens het remmen. En de besturingsunit zorgt ervoor dat alle kracht precies op de goede manier wordt verdeeld. Ingewikkeld? Absoluut. Maar bij Toyota werkt het allemaal zo verfijnd, dat je er eigenlijk nauwelijks iets van merkt.

De auto die z’n eigen energie opwekt
In een hybride auto hoef je minder vaak te stoppen bij de benzinepomp. Gewoon, omdat zo’n auto z’n eigen brandstof maakt. Geen benzine natuurlijk, maar elektriciteit. Die wordt onder andere gewonnen uit de energie die in ‘gewone’ auto’s verloren gaat. Stroom die wordt opgeslagen in een speciaal batterijpakket. En gebruikt wanneer de auto erom vraagt. Helemaal automatisch, zonder dat je er als bestuurder omkijken naar hebt. Geniaal? Meer dan twee miljoen verkochte exemplaren van de Prius geven daarop het antwoord…

Hybride en milieu
Een besparing van meer dan 2 miljoen ton CO2 per jaar!
Moderne motoren worden steeds zuiniger en schoner. Hybride technologie maakt daarin nog een extra sprong vooruit. Sinds de introductie in 1997 werden er al meer dan twee miljoen exemplaren van de Prius verkocht. Dat bespaarde het milieu een uitstoot van veel roet, fijnstof en meer dan 2 miljoen ton CO2 per jaar! De hybride auto’s van Toyota zijn zo schoon, dat ze als eerste aan de strengste milieunormen voldoen, bijvoorbeeld die van Californië.
Toyota is al ruim tien jaar geleden de weg ingeslagen naar ‘zero emissions’. Dat zal nog even duren, maar duidelijk is dat Full Hybrid van grote betekenis is voor onze wereld. Daarom zal Toyota de komende jaren meerdere hybride auto’s uitbrengen.

Financieel voordeel
14% bijtelling, geen BPM en geen wegenbelasting
Een schoner wagenpark, daar is de Nederlandse overheid veel aan gelegen. Omdat de Prius en Auris Full Hybrid beide een A-label hebben, en slechts 89 gram CO2 per km uitstoten, betekent dat extra voordelig rijden. Om te beginnen betaalt u geen BPM. Dat maakt beide auto’s extra betaalbaar en betekent dus lage leaseprijzen. Daarnaast zijn deze auto’s vrijgesteld van wegenbelasting. Daarmee houdt het nog niet op: zowel de Prius als de Auris Full Hybrid rijden bijzonder zuinig. Sterker nog, het zijn de zuinigste benzine-auto’s die er op dit moment te koop zijn. En als u een leaseauto rijdt, heeft u slechts 14% bijtelling in plaats van 25%. Dat scheelt al snel € 100,- netto per maand. Niet gek, want u rijdt dan wel in ’s werelds meest geavanceerde auto!

Geef een reactie