Tweedehands iPhone kopen: handige tips voor kopers

U bent al lang op zoek naar een tweedehands Apple. Dit kan ook nodig zijn, omdat een nieuw apparaat te duur is. Zodat er niets misgaat bij de aankoop van uw nieuwe gebruikte iPhone, moet u een paar dingen overwegen.

Waar kan ik een gebruikte iPhone online kopen?

Denk voordat u gaat winkelen eerst na over welke online marktplaats u moet kiezen.

Online tweedehands iPhones kopen

Bij het winkelen op het online platform  kunt u gemakkelijk vanuit huis bestellen.

 

 

 

Gebruikte iPhones online kopen – waar moet ik op letten?

Waar u nog meer op moet letten als u een gebruikt Apple-apparaat wilt kopen, hebben we hier voor u samengevat in een checklist.

De ultieme iPhone-checklist

Het serienummer: koop nooit een gebruikt apparaat zonder serienummer. Als de verkoper het serienummer niet in de productbeschrijving heeft opgegeven, vraag het dan. We raden apparaten zonder serienummer af. Het kan een gestolen apparaat zijn. Het serienummer is ook nodig in het geval van een garantieclaim. Zonder serienummer, geen garantie.

SIM-Lock of NET-Lock: zorg ervoor dat de aangeboden smartphone noch SIM-Lock noch NET-Lock is vergrendeld. Alleen Sim / Net-Lock-vrije iPhones kunnen worden gebruikt met elke mobiele telefoonkaart.

Zwakke punten en tekenen van gebruik: bekijk de productafbeeldingen die op de advertenties zijn gepubliceerd. In de regel zijn tekenen van slijtage erop heel gemakkelijk te herkennen. Het is natuurlijk niet voldoende dat een gebruikt apparaat tekenen van slijtage vertoont. Deze moeten echter worden beperkt. Grotere verwondingen aan het lichaam of display suggereren vallen van grotere hoogten.

Let op de typische zwakke punten: met de iPhone 5 is de AAN / UIT-schakelaar soms erg gevoelig. Bij de iPhone 4 veroorzaakt de “home-knop” onderaan deze zo nu en dan problemen. Een andere zwakte in de iPhone 4 is de hoofdtelefoonaansluiting. Dit kan leiden tot losse contacten om de storing te voltooien. Om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is met het smartphonemodel waarin u bent geïnteresseerd, raden we u aan de verkoper erom te vragen.

Geen activeringsslot / “Zoek mijn iPhone”: het activeringsslot (iOS 7) zorgt ervoor dat de telefoon alleen door de eigenaar kan worden geactiveerd. Dit is vooral handig als de telefoon wordt gestolen. Bij het doorverkopen moet de verkoper er echter voor zorgen dat hij dit slot heeft uitgeschakeld. Als er niets in de productbeschrijving staat, raden we u aan de aandacht van de verkoper opnieuw op het onderwerp te vestigen.

Accessoires: Of de verkoper zijn iPhone met zorg heeft behandeld, u herkent niet alleen de staat van de telefoon en de gebruikssporen. Een verkoper die zijn smartphone goed heeft behandeld, verkoopt het apparaat meestal met originele doos en accessoires. Een gebruikt apparaat zonder accessoires duidt echter op diefstal. Opmerking: om hygiënische redenen verkopen sommige gebruikers hun iPhone zonder koptelefoon.

Hoe herken ik advertenties voor nep-iPhones?

Let op! Naast andere merk-, handtas- of schoenenmerken zijn iPhones het ultieme nepproduct. Daarom geven we je hier enkele tips om neptelefoons te onthullen en een slechte koop te voorkomen:

-Er is slechts één foto van de verpakking. Het daadwerkelijk aangeboden apparaat kan niet worden gezien.
-De foto’s van het apparaat zijn van slechte kwaliteit, wazig of korrelig. Dit suggereert dat hier screenshots zijn die zijn gestolen door andere gebruikers.
-De foto van de originele factuur is wazig of essentiële informatie is niet of slecht leesbaar.
-De foto’s tonen een smartphone tegen verschillende achtergronden. Dit kan een indicatie zijn dat verschillende afbeeldingen voor deze nepadvertentie bij elkaar zijn gegooid.
-De verkoper heeft verschillende dure artikelen in de aanbieding, maar is geen commerciële verkoper.
-De verkoper stemt in met onrealistische prijsvoorstellen. Bij lage prijzen geven ook aan dat de verkoper hoe dan ook niet van plan is om u het apparaat te sturen.