Vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea is een staat die ten noorden van Australië ligt en tot Oceanië wordt gerekend. Het grootste deel bevindt zich op het eiland Nieuw-Guinea, het op een na grootste eiland ter wereld. Papoea-Nieuw-Guinea is het land op het oostelijke deel van dit eiland. De westelijke helft van het eiland behoort tot Indonesië.

Het eiland is iets groter dan Duitsland. Maar het heeft slechts iets meer dan 8 miljoen inwoners. Ze komen uit veel verschillende volkeren. Dat komt omdat ze erg bergachtig is. In de valleien leefden de stammen vaak alleen, zonder veel met andere stammen te maken te hebben. Afhankelijk van hoe je telt, zijn er meer dan 800 talen op het eiland. Dat is tot een kwart van alle talen ter wereld.

Nederland veroverde het westen van het eiland in de 19e eeuw. In 1884 namen Duitsers en Britten het oosten in. Het noorden van het oosten werd een Duits heiligdom. De hoogste berg van het eiland, de Wilhelmsberg, is 4509 meter hoog. Het is vernoemd naar een Duitse ontdekkingsreiziger die de vier toppen van de berg heeft vernoemd naar de kinderen van kanselier Otto von Bismarck .

Het oosten was ook een kolonie , uit Groot-Brittannië en later Australië. In 1914 veroverde Australië het noorden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het noorden bezet door Japanse soldaten . Papoea-Nieuw-Guinea is sinds 1975 een eigen land.

Papoea wordt de lokale bevolking genoemd. Bovendien wonen er mensen op het eiland waarvan de voorouders uit Europa kwamen of de eilanden in het gebied. De meeste inwoners zijn christenen . Sommigen geloven nog steeds in hekserij, dus van tijd tot tijd worden vrouwen als heksen gedood.