Vakantie regio Algarve

De Algarve is een regio in het uiterste zuiden van Portugal. Het is de kleinste regio in Portugal na Lissabon, de hoofdstad: het is ongeveer de grootte van het kleine land van Luxemburg . De hoofdstad van de regio heet Faro.

In de Algarve heerst een speciaal klimaat : nergens in Europa schijnt de zon op zoveel dagen van het jaar als hier. Desondanks is het nooit erg heet, omdat de Atlantische Oceaan meestal een koelere wind blaast.

Dat is nog een reden waarom de Algarve een populaire plek is voor toeristen. Ze bezoeken graag de stranden, de enorme kliffen aan de Atlantische Oceaan en de mooie oude steden . Een prachtige stad is bijvoorbeeld Lagos met de oude stadsmuren en het fort Fort Ponta de Bandeira uit de 17e eeuw. Andere plaatsen zoals Albufeira worden vaker bezocht door toeristen, die willen ontspannen en feesten.

Maar ook Faro en het natuurpark da Ria Formosa, waar u zeldzame vogels kunt bewonderen, zijn het bekijken waard. Daarnaast surfen mensen graag op de kust van de Algarve. Een speciaal drankje van het gebied is de Medronho, een fruitbrandewijn van de vruchten van de westerse aardbeiboom.

In de Algarve was er alleen bos, behalve op een smalle strook langs de kust. Maar al vroeg begonnen mensen het bos om te hakken. In de 16e eeuw was er bijna geen bos meer, omdat alle bomen werden gebruikt voor de constructie van schepen . Maar er werden ook bomen geplant: zelfs de Romeinen brachten de olijfboom het gebied in. Tegenwoordig zijn er veel eucalyptusbomen omdat ze snel groeien. Omdat ze veel olie bevatten, zijn er ook uitgebreide bosbranden. Typisch voor de Algarve is de kurkeik. Je bast wordt erg dik en kan worden afgepeld. Hieruit worden bijvoorbeeld kegels voor wijnflessen geproduceerd.