Verjongings, schoonheids en lavende baden

Het is goed om af en toe als afwisseling van het gewone bad eens een luxe bad te nemen.

Men hoeft niet altijd in een bad te gaan liggen om zich te wassen, sterker nog: het is zowel voor een lichamelijk als een geestelijk welbehagen aan te bevelen af en toe een bad te nemen om a) de huid zachter en mooier te maken b) het lichaam te stimuleren en te verjongen c) de spieren te relaxen en d) slaap op te wekken oftewel rust te brengen.

-Doe eens een pond haverzemelen in een katoenen zak en laat die in een driekwartvol bad een minuut of tien weken. Knijp dan de witte massa door de zak heen en weer in het water. Vul het bad dan verder en ga er een minuut of twintig inliggen, spelend met het water over uw huid en u zelf een lichte massage gevend. Uw huid wordt er zacht door en uw zenuwen kalmeren (als dat nodig is).

Men,kan de zemelen ook in een kom laten weken en in het bad doen als men erin gaat.

– Ook zacht voor de huid en vitaminerijk bovendien is een mengsel van 11/2 pond tarwebloem en roggebloem dat men aan het warme badwater toevoegt. Eerst aanmaken in een kom met koud water. Na het bad de huid schoondouchen.

– Aardappelmeel is eveneens zacht voor het huidje als men een hoeveelheid van een pond tot een kilo aanmaakt met koud water en de brij bij het warme badwater voegt en er daarna natuurlijk in gaat liggen (ook twintig minuten).

– Een sterkend bad verkrijgt men door in het water een paar handen vol keukenzout, bij voorkeur zeezout, op te lossen. Ga hier twintig minuten inliggen.

– Eveneens sterkend en tevens vermagerend is het nemen van een zeer heet bad waarin enkele ponden (vijf bijvoorbeeld) zeezout opgelost is. Niet langer dan twintig minuten erin blijven. Dit doen vlak voor het slapen gaan, het is zeer relaxend en maakt loom en slaperig. Pas op: val niet in slaap in het bad. Na (goede) afloop flink afdrogen en naakt onder de wol.

– Voor het reinigen van de huid, die er bovendien zacht van wordt, voege men enkele eetlepels salmiak aan het badwater toe.

Geef een reactie