Verkoop gebruikte iPhones – handige tips voor verkopers

Je hebt een gebruikte iPhone in de kast liggen en weet niet wat je ermee moet doen. U hebt al een nieuwer model gekocht. Maar het weggooien van de oude smartphone is teveel voor jou. Dan heb je op mogelijkheid om je gebruikte apparaat te verkopen en het dus snel en gemakkelijk in goede handen te geven.

Wat is een gebruikte iPhone waard?

Als u uw gebruikte Apple-smartphone wilt verkopen, moet u de geschatte waarde van het apparaat weten, anders loopt u het risico volledig verkeerd te zijn met uw prijs. Ontdek van tevoren wat zo’n iPhone 5, iPhone 6 of iPhone 7 waard is.

Hoe hoog is het waardeverlies op de iPhone?

Als een ruwe gids kan men zeggen dat iedereen die een gebruikte iPhone bezit en deze wil verkopen, het voordeel heeft in vergelijking met eigenaren van andere smartphones. Een gebruikte iPhone schittert met een relatief hoge restwaarde. Dus de waardevermindering hier na een jaar in ongeveer 15 tot 25 procent. Als u uw zeer goed bewaarde Apple-smartphone na twee jaar wilt doorverkopen, kunt u ongeveer 50 tot 60 procent van de oorspronkelijke prijs

Wat is de beste tijd om te verkopen?

U wilt bijvoorbeeld uw oude iPhone 6s tweedehands verkopen. Maar vraag je je af wanneer de beste tijd om online te verkopen is om zoveel mogelijk te verdienen. Onze ervaring leert dat populaire cadeautijden de beste tijden zijn om te verkopen, zoals de periode vóór Kerstmis of de tijd vlak voor Pasen.

In de weken voorafgaand aan deze vakantiedagen zijn veel mensen op zoek naar gebruikte smartphones en elektronische koopjes, en ten tweede hebben ze hun geschenken meestal snel nodig. Voor te lange overwegingen of zelfs prijsvergelijkingen is er meestal geen tijd. Dit is de kans voor u als verkoper om uw gebruikte smartphone snel en voordelig naar de man of de vrouw te brengen.

Wat je niet moet vergeten vóór de iPhone-uitverkoop

Verwijder sim-lock
Als er een sim-lock is, bevrijd uw apparaat er indien mogelijk van. Normaal is dit mogelijk na een periode van twee jaar (standaard contractperiode). Meer informatie over dit onderwerp heeft uw telefoonaanbieder voor u.

Maak een back-up van gegevens en reset de iPhone naar de fabrieksinstellingen
Gewoonlijk beveiligt u de back-up van uw smartphone op een externe computer of slaat u deze op in de iCloud. Hierna reset je de telefoon via iTunes via de functies “iPhone Restore” naar de fabrieksinstellingen.

Verwijder Apple registratie
Als u uw iPhone wilt verkopen, moet u zeker de bijbehorende registratie bij Apple verwijderen. Alleen dan kan de nieuwe eigenaar zich bij Apple registreren om de belangrijke systeemupdates te ontvangen. Op de Apple-pagina wordt u stap voor stap door de verwijdering geleid in «Mijn ondersteuningsprofiel».