Verse vetvlekken verwijderen

Voordat je begint te experimenteren met verschillende huismiddeltjes, moet je weten dat vet niet in water oplosbaar is. Dit betekent dat u vetvlekken niet met water kunt verwijderen. Vet kan echter worden gebonden aan water met behulp van een emulgator. Veel van de hieronder genoemde huismiddeltjes werken als emulgatoren en kunnen daarom niet zonder onderscheid worden uitgewisseld.
Andere huismiddeltjes, zoals alcohol, lossen het vet op en vereisen daarom geen additieven. Ze worden meestal netjes aangebracht. Net zo nuttig als de emulgator is de temperatuur bij het verwijderen van vetvlekken. Hoe hoger de temperatuur, hoe gemakkelijker het is om het vet te verwijderen. Vergeet echter niet dat niet elk materiaal bestand is tegen hoge temperaturen.

Als u een huismiddeltje hebt gekozen, moet u het altijd eerst in een verborgen gebied testen. Gebruik nooit verschillende huismiddeltjes tegelijkertijd om onaangename verrassingen te voorkomen. Pas als een behandeling is voltooid en niet succesvol is geweest, moet u een andere remedie proberen.

Verse vetvlekken verwijderen

Katoen, kleding, stoffen schoenen, tafelkleed: verwijder vers vet met wasmiddel van wasbare stoffen. Nadat het vet is opgenomen, lost u het wasmiddel op in heet water en gebruikt u het om de vlekken weg te spoelen.

Beton: wanneer u het verse vet hebt opgezogen, wast u de resterende vetvlekken met een Ako-Pad en warm water uit het beton.

Bank, bekleding, bank, tapijt: Neem het vet op, voeg vloeibaar wasmiddel toe aan de vlekken en wrijf vervolgens met een vochtige doek vanaf de buitenrand van de vlek naar het midden van de vlek totdat de vlekken verdwenen zijn. Gedetailleerde instructies en alternatieve huismiddeltjes zijn hier beschikbaar (dezelfde huismiddeltjes worden gebruikt als voor oude vetvlekken).

Tegels, hout, parket, terrastegels: los nadat u het oppervlakkige vet heeft opgenomen, neutrale zeep op in warm water, week een katoenen doek in de oplossing en spoel de vetvlekken af. Alternatieve huismiddeltjes voor hout en parket zijn hier beschikbaar.

Graniet, natuursteen: om vers vet van graniet of een andere natuursteen te verwijderen, na het stofzuigen op een kleurloze glasreiniger spuiten. Na een korte belichtingstijd wordt het huismiddeltje weggewassen.

Papier, zijde, behang, wol: bedek de vlekken met vloeipapier om verse vetvlekken te verwijderen. Plaats uw strijkijzer op middelhoog vuur en strijk over de blotter tot het geen vet meer opneemt.

Muur: Neem het vet van de muur op. Roer vervolgens een pap warm water en bakpoeder om de vlekken te bedekken. Wanneer de pap is opgedroogd, stofzuig deze dan met een stofzuiger.