Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken zijn gemakkelijk te vinden, maar moeilijk om eruit te komen. Als je gefrustreerd bent over de verkeerd gekleurde vlekken op je kleding, probeer dan een paar verschillende verwijderingsmethoden. Of uw vlekken nu vers of ingebed zijn, er zijn verschillende manieren om ze eruit te krijgen.

1- Vetvlekken verwijderen met vaatwasmiddel
De beste en eenvoudigste manier om olieachtig of vettig van elke stof te verwijderen, is door een geconcentreerde afwasmiddel rechtstreeks op de vlek aan te brengen. Het bevat geen agressieve chemicaliën, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de stof wordt beschadigd. Afwasmiddel is geformuleerd om vet eenvoudig en eenvoudig door te snijden. Gebruik een klein penseel (oude tandenborstels) Schrob de vlek gedurende enkele minuten in een draaiende beweging. Blijf zo nodig op het reinigingsmiddel gieten. Laat de stof minstens 30 minuten rusten voordat u hem in de wasmachine plaatst. Wassen in warm water op zware cyclus. Deze methode gebruikt slechts één ingrediënt en werkt wonderwel!

2- Vetvlekken verwijderen met baby poeder
Giet op een beetje baby poeder. Zodra je in staat bent, giet je een kleine hoeveelheid babypoeder over de verse vetvlekken op je kleding. Het babypoeder is zo fijn dat het de spleten tussen de vezels opvult en het vet absorbeert. Laat het babypoeder gedurende 10-15 minuten ‘weken’ en veeg het vervolgens weg. Als het vet nog steeds vaag zichtbaar is, gooi het dan in de wasmachine onder koud water. De combinatie moet het lukken.

3- Vetvlekken verwijderen met krijt
Wrijf er wat krijt op. Omdat krijt zo’n fijn poeder is, absorbeert het gemakkelijk het vet in je kleding en maakt het gemakkelijk te verwijderen. Vul uw vetvlek in met gewoon wit krijt, of schraap een deel van het poeder over de vlek. Laat het 10-15 minuten inwerken en wrijf het dan weg. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, kunt u hem met koud water wassen.

4- Vetvlekken verwijderen met maïszetmeel
Bedek het met maïszetmeel. Ja, weer een van de fijne poeders (net zoals baby poeder en krijt), maïszetmeel doet wonderen bij het opnemen van verse vet- en olievlekken. Giet een kleine hoeveelheid poeder op de vlek en laat deze een kwartier staan. Je kunt het maïzena naderhand afborstelen of opbergen en in de wasmachine doen.

5- Vetvlekken verwijderen met talkpoeder
Giet op wat talkpoeder. Heb je geen van de bovengenoemde poeders bij de hand? Probeer talkpoeder te gebruiken om de vlekken te verwijderen. Volg hetzelfde proces als hierboven uitgelegd door een kleine hoeveelheid poeder op de vetvlek te gieten en 10-15 minuten te laten weken.

6- Vetvlekken verwijderen met zout- en ontsmettingsalcohol
Maak een zout- en ontsmettingsalcoholoplossing. Deze oplossing werkt het beste voor vlekken op dikkere stoffen, zoals denim of linnen. Meng een deel zout met drie delen alcohol en giet het op de vetvlek. Gebruik een zachte doek om het mengsel in de vlek te wrijven en in de vezels te verwerken. Laat de oplossing gedurende 10-15 minuten weken en was vervolgens uw kleding zoals u dat normaal zou doen.

7- Vetvlekken verwijderen met afwasmiddel
Gebruik wat afwasmiddel. Er is een reden dat ze afwasmiddel gebruiken om olieverlies op te ruimen – ze zijn geweldig in het oplossen van taaie olievlekken. Zoek een afwasmiddel dat wordt gebruikt voor het oplossen van olie (deze hebben vaak een speciaal type olie-etende bacteriën als ingrediënt). Bedek de vetvlek met de afwasmiddel en wrijf hem zachtjes in met een zachte doek. Gooi vervolgens uw kleding in de wasmachine en voer deze uit onder de normale instellingen. Je kleding moet na een enkele wasbeurt vetvrij zijn, maar je kunt het proces opnieuw herhalen als dat niet het geval is.

8- Vetvlekken verwijderen met chemisch reinigingsmiddel
Gebruik een chemisch reinigingsmiddel. Als je zin hebt om een paar euro te besteden, pak dan een speciale droge reinigingsoplossing voor het schoonmaken van vetvlekken op. Dit zijn meestal spray-on of iron-on vloeistoffen die direct op de vlek worden aangebracht voorafgaand aan het wassen. Omdat ze chemisch reinigend zijn, moeten ze de vlekken vrijwel meteen wegwerken, zodat uw kleding er als nieuw uit ziet.

9- Vetvlekken verwijderen met haarlak spray
Spray op wat haarlak. Geloof het of niet, haarlak kan zelfs werken om de vetvlekken te verwijderen. Zwaar je vetvlek flink in met haarlak, met een papieren doekje tussen de stof en de spray. Laat het gedurende dertig minuten weken, en zet het dan in de wasmachine voor een normale wasbeurt.

10- Vetvlekken verwijderen met kaaswol
Smeer wat kaaswol. Toegegeven, dit klinkt een beetje vies. Cheese-whiz is echter door sommigen een beëdigde vetverwijderaar. Smeer de vetvlek in een dikke laag kaaswol en wrijf het dan in met je vinger en doe het in de wasmachine. Een enkele wasbeurt zou genoeg moeten zijn om de vlek te verwijderen.

11- Vetvlekken verwijderen met shampoo
Shampoo wordt gebruikt om de natuurlijke oliën en vet van je haar en hoofdhuid te krijgen, dus waarom zou je het niet voor hetzelfde proces op je kleding gebruiken? Giet shampoo direct op je vlek, en gebruik een doek om het krachtig in te wrijven. Laat het 10-15 minuten intrekken en was het dan zoals je dat regelmatig in de wasmachine zou doen.

12- Vetvlekken verwijderen met zeep
Gebruik waterloze mechanische zeep. De zeep van een soort poedervormig wasmiddel wordt overal ter wereld in garages gebruikt om olie uit de handen van vette mechanica te verwijderen. Giet het poeder op de vlek, en wrijf het krachtig in de olievlek. Laat het dertig minuten staan en herhaal het proces.