Viltstiftvlekken, Vogelvuilvlekken verwijderen

Viltstiftvlekken verwijderen: kunnen zich niet handhaven als ze worden behandeld met alcohol, spiritus of aceton. Aceton niet gebruiken op kunstvezels, beschadiging treedt dan op.

Vlekkenwater uit de oude doos, meng gelijke delen lavendelspiritus, zwavelether en ammonia. Wrijf de vlekken hiermee in.

Een stokoud algemeen vlekkenmiddel voor het verwijderen van vet, olie en dergelijke uit velerlei stoffen is een mengsel van drie eidooiers en één ons jenever.
Vliegenpoepvlekken verwijderen: op kleding laten zich verwijderen met water waaraan ammonia is toegevoegd. Op harde gebruiksvoorwerpen kan men spiritus of tri toepassen.

Vogelvuilvlekken verwijderen: bij voorkeur meteen behandelen door het vuil weg te schrapen. Daarna kunt u met een zeepsopje of azijn, citroensap of een oplossing van citroenzuurkristallen de plekken behandelen.

Vruchtesapvlekken verwijderen

Wagensmeervlekken verwijderen: in niet al te kwetsbare stoffen kan men eerst weken met boter, daarna met groene zeep uitwassen.

Fijne, kwetsbare stoffen kan men het best behandelen met wasbenzine
Wasvlekken kan men makkelijker weghalen als men de stof eerst in koud water dompelt. De was kan dan in schilfertjes gebroken worden die zich eenvoudig laten afkrabben. Daarna met terpentine of wasbenzine nabehandelen.

Boenwas op tapijt of meubelen kan men verwijderen met terpentine.