Coca-colavlekken, Dropvlekken, Eivlekken verwijderen

Coca-colavlekken verdwijnen gewoonlijk in een warm sopje, eventueel restant wegwrijven met een oplossing van citroenzuurkristallen.
Crèmevlekken. Pas een der middelen toe onder ‘Vetvlekken’. Ook aceton kan hier en daar worden toegepast. Soms zal nableken nodig zijn. Witte stoffen in waterstofperoxyde 3%, gekleurde stoffen in een oplossing van citroenzuurkristallen.

Voorzichtig met aceton bij kunstvezels.
Dropvlekken verwijderen: kunnen worden verwijderd met een zacht zeepsopje. Blijkt de vlek te oud of leent de stof er zich niet voor, probeer dan een oplossing van water met ammonia en spoel de stof goed met lauw water.

Eivlekken verwijderen: zijn in eerste aanleg, als men de vlek niet te oud heeft laten worden, gemakkelijk te verwijderen met lauw water of een zeepsopje. Eventueel (na-)behandelen met alcohol of tri of terpentine.

Ettervlekken verwijderen: wegwassen in zeepsopje. Goed naspoelen in lauw water met een scheutje ammonia.

Faecesvlekken verwijderen: zijn te verwijderen met een lauw zeepsopje. Eventueel nabehandelen met water en ammonia en bleken met waterstofperoxyde 3%.

Glycerinevlekken verdwijnen in een zeepsopje. Behandel zwaardere stukken (zoals vloerkleden e.d.) met tri.

Grasvlekken verwijderen: kan men uit kleding wassen met een mengsel van een halve liter heet water, 2 delen spiritus en een scheut ammonia van 5 tot 10%.

Ook pure alcohol werkt goed, evenals water met een flinke scheut ammoma.

In wit linnen kan men deze vlekken flink wrijven met kalipermengaanoplossing en de bruine kleur die dan ontstaat bleken met waterstofperoxyde 3% of een oplossing van citroenzuurkristallen.