Lakvlekken, Lijmvlekken verwijderen

Koperpoetsvlekken verwijderen: gaan op de loop voor een wateren azijnoplosing.

Lakvlekken verwijderen:
 bijvoorbeeld zegellak, nagellak e.d. kan men in eenvoudige gevallen verwijderen met spiritus en/of aceton. Het laatste niet gebruiken op tere of synthetische stoffen.

Leukoplastlijm-vlekken verwijderen:
 laten zich verwijderen met benzine of aceton.

Likeurvlekken verwijderen: kan men met verdunde spiritus verwijderen, eventueel met een sopje van warm water en een weinig ossegalzeep en tenslotte met lauw water nabehandelen.

Vlekken in stoffen die niet wasbaar zijn kan men deppen met spiritus of alcohol en daarna enkele uren in de vrije natuur laten luchten.
Lippenstiftvlekken laten zich gemakkelijk verwijderen door ze te deppen met een in alcohol, spiritus of terpentine gedrenkte dot watten. Eventueel nabehandelen met waterstofperoxyde 3% of bijgekleurde stoffen: een oplossing van citroenzuurkristallen.

Lijmvlekken verwijderen:. Houtlijmvlekken verdwijnen in een warm sopje of in water met een scheut ammonia. Plasticlijmvlekken leggen het af tegen aceton. Rubberlijmvlekken (solutie) lossen op in wasbenzine.

Make-upvlekken verwijderen:  Ook wil wrijven met dezelfde stof, dus een tipje van het kledingstuk wel helpen, bijvoorbeeld bij onderteint-vlekken.
Mascaravlekken verwijderen: dep de vlekken met een lauwwarm sopje van zachte zeep.