Heeft u probleem met vlooien? lees onze tips!

De mensenvlo is een spring in ‘t veld en verblijft het liefst in bed. De bloed plekjes in het laken verraden hun aanwezigheid. Ze kruipen graag in wollen dekens waar zij zich behagelijk voelen tenminste zolang u de dekens niet tegen het licht houdt, ze vangt en in een kopje zeepwater deponeert. Uiterste hygiene is noodzakelijk om gevrijwaard te worden en te blijven van vlooien.

Veel stofzuigen, vooral in en rond het bed. Stofzuigerzak meteen weggooien of verbranden. Linoleum en andere gladde vloeren afnemen met een oplossing van een emmer water met een kilo aluin. Bij de drogist zijn insektenpoeders te verkrijgen die u kunnen steunen in de strijd. Ook moeten kleren, vooral veelgedragen wollen kleding, goed worden nagekeken en in de kou gelucht.

In slaapkamers met een vast tapijt kan men, behalve zuigen, de vlo ook uit zijn tent lokken door op de grond een laag schoteltje met zeepwater neer te zetten, waarop een heel dun laagje olie drijft. In het midden plaatst men een brandende kaars, die de vlooien tot springen noodt. ..in de olie waarin ze weerloos zijn, wegzakken in het zeepsop en verdrinken. Vlooien verafschuwen kruisemuntolie en komkommersap.

De dierenvlo, is gevaarlijk voor mens en dier i.v.m. de ziektekiemen of parasieten, die ze kunnen overbrengen. Bijvoorbeeld lintwormen. De bestrijding van vlooien bij kat of hond geschiedt door kat of hond kordaat bij het halsbandje te pakken en enige tijd in het bad te houden. Het water moet op lichaamstemperatuur zijn. De meeste vlooien zijn dan al half verdronken en gemakkelijk te verwijderen. Goed afdrogen en regelmatig borstelen. Badbehandeling herhalen, aangezien er nog eitjes tot ontwikkeling kunnen komen.

Katten kan men regelmatig kammen met een stofkam die steeds nat gemaakt wordt met zeepwater. Denk eraan: een kat niet (zoals wel eens gebeurt tot grote schade van de kat) inwrijven met een lysolof andere kwalijke oplossing, want een kat likt zich regelmatig

Voorkom vlooien van het huisdier

De toevoeging van appelcederazijn tijdens het baden of in het water (1-2 theelepels tweemaal per week) moet ook gunstig zijn voor ongedierte en voor de algemene gezondheidstoestand. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor dit huisremedie.

Een andere optie is om een vlooienkam te gebruiken om regelmatig uw huisdier of huisdieren te controleren op vlooien. Als u vlooien in een vroeg stadium herkent , kunt u op zijn minst een “ernstig” vlooienprobleem voorkomen.

Voorkom vlooien in het huis

Regelmatig schoonmaken, stofzuigen en wassen maakt het leven van vlooien aanzienlijk moeilijker.

Vlooien voorkomen mensen

Als je bang bent voor vlooien, kun je jezelf beschermen tegen vlooien en andere insecten door geïmpregneerde materialen te gebruiken  Er zijn geïmpregneerde slaapzakken met insectenverdelger of insectenbeschermingsfolie, die u bovendien kunnen beschermen tegen beten.

Zelfs insectensprays kunnen met tussenpozen worden gebruikt als bescherming tegen vlooienbeten. Bekende varianten van Autan, Nobite en Co, die direct op de huid worden gesprayd, koop je bijna in elke drogisterijen. Daarnaast zijn er sprays die u kunt gebruiken om uw kleding en bagage te impregneren tegen vlooien en andere insecten.

 

 

Geef een reactie