Volkswagen Polo zonder wegenbelasting en BPM

Voor iedereen die bewust rijdt is er de Volkswagen Polo BlueMotion. Zijn gemiddeld verbruik van 1 liter op 30 km zorgt ervoor dat u het milieu minder belast en dat u minder hoeft te tanken. U bespaart dus flink op de brandstofkosten terwijl u met de Volkswagen Polo BlueMotion ook kunt rekenen op maximaal fiscaal voordeel. Natuurlijk is de Volkswagen Polo BlueMotion ook gewoon een volwaardige, comfortabele, praktische en representatieve vijfzitter. De Volkswagen Polo is niet voor niets Auto van het Jaar 2010.
VW Polo BlueMotion

Zuinig: 1 liter op 30 km
De Polo BlueMotion is de zuinigste vijfzits auto ter wereld. Zijn gemiddelde verbruik bedraagt slechts 1 op 30 km. Dat betekent dat een volle tank diesel volstaat om een trip van Amsterdam naar (bijvoorbeeld) Barcelona zonder tankstops te volbrengen. Of, om het anders te stellen: wie met de Polo BlueMotion 13.000 kilometer per jaar rijdt, hoeft daarvoor slechts 10 maal te tanken. Het extreem lage verbruik gaat overigens hand in hand met prima prestaties. De topsnelheid van de Polo BlueMotion bedraagt 173 km/h.

Uniek: 87 gram CO2
Hoe zuiniger een auto, des te lager de CO2-uitstoot. En dus blinkt de Polo BlueMotion ook op dat punt uit. Zijn CO2-uitstoot blijft beperkt tot slechts 87 gram/km – de laagste uitstoot voor een auto met benzine- of dieselmotor van Europa. Daarmee komt de Polo BlueMotion nu al in aanmerking voor maximaal fiscaal voordeel. En aangezien de overheid in toenemende mate ‘stuurt’ op CO2-uitstoot, is deze Polo ook op langere termijn een slimme investering – niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren.

Omslagpunt: 0 kilometer
De Polo BlueMotion is de eerste auto met dieselmotor die ook voor particulieren zeer aantrekkelijk is. Het omslagpunt ten opzichte van een auto met benzinemotor ligt namelijk bij 0 (nul!) kilometer. Dat zit zo: door zijn extreme zuinigheid is de Polo BlueMotion als enige auto in zijn segment vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting – in deze categorie al gauw een kostenpost van € 900,00 per jaar. Kortom: wel 1:30 rijden met ten opzichte van benzine goedkope dieselbrandstof, maar dan zonder het (hoge) dieseltarief voor de motorrijtuigenbelasting te betalen – dubbele winst dus.

14% bijtelling, 0 wegenbelasting
Ook zakelijk gezien, is de Polo BlueMotion een goede investering. Hij is representatief, comfortabel, betrouwbaar, én vrijgesteld van wegenbelasting. Bovendien is hij ook nog eens BPM-vrij – dat draagt bij aan de gunstige aanschafprijs. Voor de berijder is van belang dat de Polo BlueMotion als enige vijfzits auto met dieselmotor profiteert van inschaling in de zeer gunstige 14%-categorie van de fiscale bijtelling. De Polo BlueMotion is niet alleen een auto om op te rekenen – er valt ook méé te rekenen

VW Polo BlueMotion
VW Polo BlueMotion zonder wegenbelasting en BPM

BlueMotion
De Polo BlueMotion dankt zijn typeaanduiding aan de meest uitgebreide toepassing van zogenaamde BlueMotionTechnologies – innovatieve technieken die bijdragen aan een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Zo is de Polo BlueMotion voorzien van een start-stop-systeem en een dynamo die de energie die vrijkomt bij het afremmen, omzet in elektriciteit. De spoilers en skirts zorgen voor een sportief accent en tegelijkertijd verlagen ze de luchtweerstand. De Polo BlueMotion maakt zelfs zijn bestuurder efficiënter; hij is standaard uitgevoerd met een indicator die het optimale schakelmoment aangeeft.
De Polo BlueMotion is leverbaar in twee uitvoeringsvarianten, de Trendline en de Comfortline.

Trendline
De BlueMotion Trendline heeft een CO2-uitstoot van 87 gram en is verkrijgbaar vanaf €16.290. Deze uitvoering is zeer rijkelijk uitgerust. Standaard heeft deze uitvoering mistlampen, elektrische verstel- en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, een middenarmsteun, klein leder pakket, chroom pakket, uitgebreide boordcomputer, 15 inch lichtmetalen velgen en centr. vergrendeling.

Comfortline
De BlueMotion Comfortline, met een CO2-uitstoot van 89 gram, is verkrijgbaar vanaf €17.290.
De Comfortline heeft i.v.m. de Trendline een aantal extra’s, waaronder climatic airconditioning, deelbare achterbank, in hoogte verstelbare voorstoelen en afstandsbediening voor centr. vergrendeling.
Kijk op http://www.volkswagen.nl voor meer info