Waarom eten vegetariërs geen vlees en geen vis?

Vegetariërs zijn mensen die geen vlees en geen vis eten. Het woord wordt benadrukt op de a. Vegetariërs voeden zich voornamelijk met granen, fruit en groenten. Aardappelen zijn ook belangrijk voor vegetariërs.

Vegetariërs eten ook wat van levende dieren komt. Deze omvatten melk, kaas, yoghurt of eieren. Wie dit niet eet, is veganist. Als je alleen van tijd tot tijd vlees of vis eet, ben je een flexi-vegetariër of flexitair. De term “flexibel” betekent “mobiel”.

Niemand wordt als vegetariër geboren, omdat wij mensen tot de “alleseters” behoren. Ons lichaam kan zowel rauwe bessen als een stuk vlees verteren. Een geboren vegetariër, bijvoorbeeld, is het paard, omdat het geen vlees kan verteren en daarom ook geen zou eten.

Als vegetariër kun je een gezond leven leiden. Veel waardevolle stoffen uit het vlees zijn ook aanwezig in de melk en in alles wat er van wordt gemaakt. Vegetariërs moeten echter meer aandacht besteden aan het waarborgen van een evenwichtige voeding en niet eenzijdig. De juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en vet moet kloppen en de vitamines mogen niet worden verwaarloosd.

Waarom eten vegetariërs geen vlees en geen vis?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen vegetariër worden. De meesten willen niet dat dieren sterven voor onze voeding. Velen schrikken ook af hoe krap de dieren moeten leven en hoe ze worden geslacht. Daarom willen sommige van deze mensen geen leer gebruiken omdat het is gemaakt van de huid van dieren.

Steeds vaker zien mensen af ​​van vlees, omdat veeteelt schadelijk is voor het klimaat. Bovendien gaat veel voedsel verloren wanneer het eerst een dier eet en vervolgens mensen het vlees eten. In veel zeeën zijn er bijna geen vissen, althans van bepaalde soorten. Het behoud van de laatste bestanden is een reden voor veel vegetariërs om zonder vis te doen.

Voor andere mensen is het een kwestie van smaak: ze smaken steeds minder vlees en dan niet meer. Sommige mensen vinden het gezonder zonder vlees te doen. Op dit punt zijn de wetenschappers echter verdeeld.

Sommige religies eisen dat hun leden zich onthouden van vlees. Voorbeelden zijn het boeddhisme of het hindoeïsme. De meeste vegetariërs wonen in Azië, waar deze religies vandaan komen.