Wat betekent Kilometer per uur?

Kilometer per uur of kilometer per uur is een maat voor de snelheid. De afkorting is km / h. In kilometers per uur bijvoorbeeld meet men de snelheid van voertuigen in verkeer of treinen. In de wetenschap, zoals natuurkunde, moet je specifieker zijn. Men gebruikt daar meer m / s, meters per seconde.

Eén kilometer per uur betekent dat een object zoals een auto één kilometer per uur verplaatst, dat wil zeggen 1000 meter. Zelfs als iets een uur lang niet met dezelfde snelheid beweegt, kunt u de afgelegde afstand extrapoleren naar een uur.

Een auto rijdt bijvoorbeeld met dezelfde snelheid van de ene locatie naar de andere. Deze andere plaats ligt op 20 kilometer afstand. Het duurt 15 minuten voor de route, dat is 15 minuten. Als je met precies deze snelheid zou doorgaan, zou je vier keer meer kunnen doen dan wat je in vijftien minuten kunt doen, dat wil zeggen 80 kilometer. De snelheid is dan 80 kilometer per uur.

Hoe snel een auto kan rijden, hangt bijvoorbeeld af van de prestaties van de motor. De loopsnelheid van een persoon of dier hangt af van zijn spierstelsel. De snelste mensen rennen ongeveer 36 km / u. Paarden kunnen tot 50 km / u reizen, cheeta’s kunnen zelfs 120 km / u snel rennen. Snelle auto’s kunnen snelheden van meer dan 200 km / u bereiken. De snelste treinen ter wereld kunnen snelheden van meer dan 500 km / u bereiken.

Wanneer er iets in de lucht is, vertraagt ​​de wrijving met de grond niet. Daarom kun je veel sneller zijn tijdens het vliegen. Vliegtuigen kunnen op grote hoogten tot 1000 km / u bereiken. Zelfs de snelste vogels, kolibries, halen bijna 100 km / u.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk meet u in “Mijl per uur”, mph, mijl per uur. Een mijl is ongeveer 1640 meter lang. Met dezelfde snelheid heb je meer tijd nodig voor een mijl dan voor een kilometer. Daarom zijn de mph-nummers voor hetzelfde tempo altijd lager dan de km / h-nummers.