Wat doet een advocaat?

Een advocaat is iemand die goed thuis is in wet en recht. Zijn taak is vooral om mensen te helpen die problemen hebben in de rechtbank.

Iedereen die voor de rechtbank wordt gedaagd, heeft een advocaat nodig. De advocaat mag voor de rechtbank spreken en weet wat hij moet doen om te voorkomen dat in de onnodige problemen komen. Sommige mensen zijn van mening dat verdedigers criminelen helpen ontrouw te zijn in de rechtbank en niet gestraft te worden. Desalniettemin hebben advocaten de taak ervoor te zorgen dat gerechtigheid gebeurt. Als een advocaat in plaats daarvan de eiser vertegenwoordigt, wordt hij de advocaat van het openbaar ministerie genoemd.

Vaak heeft iemand niets met de rechtbank te maken, maar hij wil dat een advocaat hem goed advies geeft. Als een ondernemer een contract met een andere ondernemer wil afsluiten, gaat het om veel geld. Daarom geeft de ondernemer een advocaat de opdracht om ruim van tevoren naar het contract te kijken. De advocaat moet hem waarschuwen als er iets in het contract is dat slecht voor hem is, wat hem nadelen oplevert.

Een officier van justitie is een speciale advocaat: hij vertegenwoordigt de staat . Als de politie iemand verdenkt, gaat ze met haar vermoeden naar de officier van justitie. De officier van justitie beslist vervolgens of er voldoende bewijs is om voor de rechtbank te dagen. De officier van justitie is dan de eiser in de rechtbank.