Wat doet een dierenarts?

Dierenarts is een beroep. Dierenartsen zorgen voor zieke of gewonde dieren of ze vaccineren de dieren. Als een huisdier ziek wordt, kunt u het naar de dierenarts brengen om het te laten onderzoeken. Zodat de dierenarts kan zien wat het dier mist en hem kan helpen.

Dierenartsen bezoeken ook boerderijdieren of werken in dierenwelzijn of onderzoek. Sommigen werken zelfs alleen met dode dieren: ze inspecteren geslachte dieren, zodat geen vlees wordt verkocht door zieke dieren. Anders kunnen de mensen die het vlees eten zelf ziek worden.

Om dierenarts te worden, moet je studeren aan een universiteit. Het onderwerp van de studie wordt diergeneeskunde genoemd, wat diergeneeskunde betekent. Tijdens je studie leer je verschillende dierziekten herkennen en behandelen. U kunt ook kiezen voor soorten of speciale soorten behandelingen waar u veel over wilt leren. Er zijn bijvoorbeeld dierenartsen die zich gedragen als een tandarts voor mensen die de tanden van dieren onderzoeken en behandelen. Evenzo zijn er dierenartsen die bijzonder goed thuis zijn in een enkele soort, bijvoorbeeld paarden .

Sommige dierenartsen hebben hun eigen praktijk, terwijl anderen in een grotere dierenkliniek werken. Ook in de dierentuin heb je dierenartsen nodig. Ze moeten bekend zijn met dieren uit verre landen . Omdat sommige dieren erg gevaarlijk zijn, moeten ze worden verdoofd als de dierenarts ze wil onderzoeken. Vooral wanneer grote dieren moeten worden behandeld, kan het werk van een dierenarts ook zeer stressvol zijn. Als bijvoorbeeld een verdoofde neushoorn wordt omgedraaid, hebben de dierenarts en zijn helpers veel kracht nodig.