Wat doet een manager?

Een manager, ook bekend als een modder, is iemand die in een bedrijf werkt. Meestal zorgt de manager ervoor dat de organisatie het goed doet. Maar de manager is een werknemer en niet de hoofdbaas.

De managers van een bedrijf worden het management bij elkaar geroepen. Ze denken na over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Managers wegen af ​​wat bedrijven wel en niet beter moeten doen. Het management beslist immers of iemand die meer te zeggen heeft dan het management. Dit is meestal het bedrijf waartoe het bedrijf behoort.

Voor de woordmanager denkt men meestal aan krachtige en rijke mensen die inspraak hebben in grote bedrijven. Als er iets misgaat, vraag je je af wat de managers verkeerd hebben gedaan. Managers worden er ook vaak van beschuldigd meer geld te verdienen dan redelijk is.

Omdat het woord “manager” belangrijk klinkt, kun je het tegenwoordig in veel andere taken vinden. Als iemand bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor een kantoor in een bedrijf, zegt hij “officemanager”, dat wil zeggen manager voor het kantoor. Iedereen die veel met klanten praat, is klantmanager, enzovoort. De woordmanager zegt niet duidelijk welk beroep wordt bedoeld.