Wat doet een oogarts?

Oogarts is een beroep . Deze artsen onderzoeken en genezen de ogen van mensen. Om oogarts te worden, moet je medicijnen studeren aan een universiteit. Dit geldt voor alle artsen. Trouwens, je moet nog een paar jaar over ogen studeren.

De oogarts onderzoekt alle delen van de ogen. Deze omvatten bijvoorbeeld de oogleden. Hij heeft verschillende apparaten voor het onderzoek. Het belangrijkste apparaat voor een oogarts is een speciale microscoop. Experts noemen het “spleetlampmicroscoop”. Hij kan het oog vergroot bekijken. Dit is vooral handig om kleine verwondingen te zien. Zodat de oogarts het oog goed kan zien, heeft de spleetlampmicroscoop een lamp. Als hij de pupil groter wil maken, gebruikt hij oogdruppels.

Bij de oogarts kunt u uw gezichtsvermogen laten onderzoeken. Hij kan je vertellen of je een bril nodig hebt of niet. Deze studie maakt ook gezonde mensen te controleren.

De oogarts behandelt ook ontstekingen aan het oog en kan vervolgens een recept voorschrijven aan de patiënt. Het recept moet door de patiënt in de apotheek worden gegeven om zijn medicijnen te krijgen. De medicijnen helpen hem beter te worden. Voor andere oogproblemen is een zalf of ander medicijn soms niet voldoende. Dan moet de oogarts de patiënt opereren.