Wat is Ebay?

Je bent vertrouwd met de naam. Je heb het gezien in verhalen op het avondnieuws. Je hebt gehoord collega praten over het rond de waterkoeler. Uw nichtje zegt dat ze zelfs haar back-to-school winkels daar deed. Dus wat is dit fenomeen eBay eigenlijk?

Een plek om te kopen. Krijg bijna alles wat u nodig hebt of wilt tegen prijzen die beter dan u kunt vinden in de traditionele brick-and-mortar of zelfs online winkels. Hoewel er veel rotte aanbiedingen op eBay, ook de voorzichtige consument kan altijd vooruit komen.

Een plek om te verkopen. Of je nu een bix-box detailhandelaar of gewoon een gemiddelde Joe (of Jane) het opruimen van je garage, bijna alles wat u de lijst op eBay zal verkopen als je flexibel genoeg over de prijs. eBay’s wereldwijde bereik kan zelfs ongebruikelijke objecten die niet in de vraag in je eigen buurt, draaien presse-papier in cash.

Een plaats om te winkelen. Vanwege de enorme verscheidenheid van dingen die kunnen worden gevonden voor de verkoop op eBay, hebben vele leden ontdekt dat eBay is een van de beste plaatsen in de wereld aan het venster of vergelijking winkel. Post lijsten bevatten vaak foto’s, gedetailleerde beschrijvingen, en eigenaar ervaringen. Omdat je kunt zien veel van hetzelfde item side-by-side in uiteenlopende omstandigheden en weten wat elke verkochte een of verkoopt voor eBay geeft u inzicht in de werkelijke marktwaarde of de “straat waarde” van de meeste soorten van goederen over de hele wereld .

Een plek om te verzamelen. eBay is ‘s werelds grootste marktplaats voor zeldzame, niet meer leverbaar, collectible, of moeilijk te vinden items, maakt niet uit wat het type of de prijs. Of u op zoek bent naar draai-van-de-siècle box camera’s, met de hand gemaakt Victoriaanse kanten kleedjes, de Sovjet-leger dienst medailles, of 1980 vintage arcade games, eBay zal u een betere keuze dan alleen maar over iemand anders overal.

Een website. Er is geen fysieke eBay-winkel. Opgericht in San Jose, maar nu bediend vanuit verschillende steden, eBay’s dienstverlening bestaat volledig online, en alle andere aspecten van de bedrijfsvoering dan de levering van de gekochte en verkochte objecten zelf worden meestal afgehandeld via de website van eBay.

Gratis voor kopers en goedkoop voor verkopers. Het kost niets om een eBay-lid geworden, om te winkelen voor goederen of om goederen te kopen van eBay-verkopers. Verkopers betalen een minimale hoeveelheid aan lijst van objecten te koop, en een ander klein percentage van de waarde wanneer een item wordt verkocht. Er zijn geen maandelijkse kosten of andere verborgen kosten.

Maatschappelijk verantwoord. Omdat eBay elimineert tussenpersonen en verlaagt de belemmeringen voor het kopen en verkopen, kan pottenbakkers in landelijke Mexico en kraal wevers in Centraal-Azië te verkopen met de hand vervaardigde goederen rechtstreeks en voordelig een massale wereldwijde publiek. Dit brengt nieuwe economische kansen om de ontwikkeling van gebieden en verhoogt cultureel begrip tussen bevolkingsgroepen. eBay is uitgegroeid tot een van de meest interessante en opwindende wereld van de trans-nationale ambassadeurs.

Net als de echte wereld op vele manieren. Net als je zowel eerlijke en oneerlijke mensen tegenkomen in de echte wereld, vindt u zowel de eerlijke mensen en boeven op eBay. Gelukkig eBay-site bevat een selectie van tools zoals de feedback-systeem die zijn ontworpen om u te helpen om veilig te blijven als eBay-lid.

Kortom, sinds de oprichting van eBay in 1995 is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste plaats om te kopen en te verkopen, een gemeenschap van honderden miljoenen gewone mensen, kleine bedrijven en zelfs grote bedrijven uit alle van de zeven continenten. Miljoenen items van elke soort denkbare, in elke denkbare aandoening, in andere handen overgaan iedere dag op eBay voor prijzen variërend van een cent tot honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars (of ponden, of andere vormen van valuta).

Geef een reactie