Wat is een led tv eigenlijk?

Dat is wat Samsung heeft gedaan met haar nieuwe lijn van LCD televisies met LED voor het verlichten van het scherm. Samsung noemt de nieuwe serie gewoon “LED-TV’s.”

Ze zijn niet LED-TV’s. Roepen ze, zoals veel zin als het aanroepen van de bestaande lijn van LCD televisies Cold Cathode Fluorescent Lamp tv’s, of CCFL-tv’s maakt, na de verlichting technologie die zij gebruiken.

Wat de geldigheid ervan, Samsung’s besluit om drop “LCD” was een slimme marketing zet. “LED” is een nieuwe, misschien wel revolutionaire lichtbron. Het is zo emotioneel een term als “HDTV” en “digitale” waren in hun hoogtijdagen.

Maar het is ook misleiding van de consument.

LED-backlit LCD TV’s kunnen de kosten twee keer zo veel als hun standaard LCD-of plasma-tegenhangers. Is het extra geld waard, zelfs als je het kunt betalen?
Hier zijn de antwoorden op enkele vragen die u heeft over lcd-tv’s met LED-achtergrondverlichting.

Wat is er mis met de bestaande lcd-tv’s?

Tot nu toe gebruikten LCD’ s tl-buizen om het scherm te licht. Als gevolg daarvan hebben LCD’s problemen met het maken diepe zwarten. Dat komt omdat TL-buizen zijn altijd op, en wat licht lekt aan de voorkant van het scherm, zelfs wanneer een deel van het beeld hoort te zijn zwart. Een gebrek aan diepe zwarten vermindert de waargenomen scherpte van het imago van de set’s.
Ook TL gebrek aan een breed scala van kleuren, vandaar, de kleurverzadiging is beperkt.

Wat is een LED TV?

Het is een LCD-TV die gebruik maakt van LED’s voor verlichting van de display. Er zijn twee manieren om dit te doen, hetzij door het plaatsen van LED’s in de hele achterkant van het scherm, of door het plaatsen van LED’s slechts rond de omtrek, dat heet een “edge lit” display. Beide technieken gebruiken minder energie dan plasma-tv’s en lcd-tv verlicht met tl-buizen.

Welke techniek is beter?

Ze hebben allebei hun voor-en nadelen. LCD-tv’s met edge-lit LCD’s kunnen worden ultra-dun, omdat de LED bronnen zijn op de zijkant. Edge-branden van de LED-verlichte LCD-schermen zijn ook minder duur dan LCD-tv’s met led-achtergrondverlichting technologie.
Aan de andere kant, lcd-televisies die LEDs gebruiken in de hele achterkant van de display kunt fors dieper zwart, door middel van een techniek genaamd “local dimming.” Wanneer een scène vraagt om een donker beeld, de LED’s in dat gebied kan volledig worden uitgeschakeld , dus geen licht lekt door wat eruit moet zien zwart.

Dus als ik een LED-verlichte LCD-scherm, zou ik moeten kopen met behulp van een back-lit-technologie?

Het is niet zo eenvoudig. Een back-lit led-tv kan bevatten slechts ongeveer 1000 lampjes. En die LED’s kunnen alleen worden gedimd in grote groepen, want het is te duur om elke controle LED afzonderlijk. Dus als je uitschakelen of dimmen een groep van LED’s kunt u ook donkerder deel van een aangrenzende scène op de tv die echt moet helder zijn. Als je bezuinigen op het dimmen, dan zal de zwarten minder donker dan zwarten in een ander deel van het beeld dat niet omringd zijn door lichtere afbeeldingen.

Doe LED-verlichte LCD-TV’s tot betere foto’s dan plasma-tv’s?

Interessant, heb ik gehoord dat niemand in de industrie beweren dat ze doen. Op zijn best, zeggen ze dat met LED-verlichte LCD-TV’s, plasma niet langer een voorsprong heeft als het gaat om het creëren van diepe zwarttinten en verzadigde kleuren. Maar plasma is nog steeds een grote voorsprong als het gaat om prijs.

MERKEN EN LED TV MODELLEN:
– Akai
– LG LE3300 – LE5500 – LE5300 – LE5400 – LE5500 – LE7500 – LE8500 – SL9100 – SL9500 – LH9000 – LX6500
– Panasonic D25 – D28
– Philips PFL5605 – PFL7605 –
– Samsung B6000 – B7000 – B7000 – B7020 – C4000 – C5100 – C6700 – C6710 – A786 – A956
– Sharp LE600 – LE700 – LE705 – LE810
– Sony EX600 – EX700 – LX900 – HX800 – HX900 – NX700 – NX800 – ZX1 –
– Toshiba SL733

Geef een reactie