Wat is Eiwit?

Eiwit is een chemische stof. Wetenschappers noemen het eiwit, wat pro-te-iin betekent. Eiwit bestaat in ons hele lichaam, vooral in de spieren en in de hersenen. Veel eiwitten bevatten de volgende voedingsmiddelen : vlees, vis, melk en alles wat er van wordt gemaakt. Noten, bonen en eieren bevatten ook behoorlijk wat eiwitten.

De eieren zijn de termen moeilijk: als je een ongekookt ei raakt, vind je het eiwit als een slappe massa. Soms wordt het eiwit genoemd, maar dat is verwarrend. Het is daarom beter om eiwit te gebruiken in plaats van eiwit. Het ei is beter bekend als eiwit.

In het eiwit van alle vogeleieren zwemt de gele eierdooier of zelfs de dooier. Het eiwit is slechts licht geelachtig en vrij transparant. Als je het ei kookt of in een gebakken ei bakt, worden de eiwitten wit. Eiwit is slechts ongeveer een tiende van eiwitten. De eierdooier bevat meer eiwitten.

Er zijn veel verschillende soorten eiwitten. Ze zijn belangrijk voor mensen zoals koolhydraten en vetten. Degenen die niet genoeg eiwitten eten, kunnen ziek worden. Dankzij eiwitten kunnen wonden genezen en ontstaan ​​er nieuwe cellen. Zonder eiwitten groei je niet goed en worden de spieren zwak.

Kinderen hebben meer eiwitten nodig dan volwassenen. In een goed, gevarieerd dieet is er voldoende eiwit. Vegetariërs eten voldoende eiwitten via melk, kaas, yoghurt, eieren, noten en bonen. Veganisten daarentegen eten niets dat van dieren afkomstig is. Je moet andere voedingsmiddelen vinden samen met noten en bonen om ze te helpen voldoende eiwitten te krijgen.