Weekendje Brussel

Brussel is de hoofdstad van België , een land in het westen van Europa. Tegelijkertijd betekent dit ook een regio van België. Iets meer dan een miljoen mensen wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De stad Brussel is slechts het hart van de regio. Er wonen ongeveer 180.000 mensen.

Twee talen worden erkend in Brussel: Frans en Nederlands . Daarom lees je straatnamen in straatnaamborden in deze twee officiële talen . In het Frans wordt de stad “Bruxelles” genoemd, in het Nederlands “Brussel”. Bovendien wonen veel immigranten in Brussel die hun eigen taal hebben meegebracht, bijvoorbeeld uit Marokko of Turkije.

Hoewel Brussel een apart gewest is, heeft het Vlaamse gewest van België zijn eigen regering en parlement in Brussel. Bovendien is Brussel de belangrijkste zetel van de Europese Unie. Het Europees Parlement komt hier bijeen, evenals de Europese Commissie , een soort regering van de Europese Unie.

Brussel heeft veel belangrijke gebouwen en attracties. Bekend zijn het Atomium, een enorm gebouw dat eruitziet als een ijzeratoom . Heel klein is echter het standbeeld “Manneken Pis”, dat een plassende jongen laat zien.

Bezienswaardigehden Brussel

Atomium
Eens gebouwd voor de Expo 60 jaar geleden, is Brussel onmisbaar geworden en een symbool van de stad: het Atomium. Het vertegenwoordigt een miljardvoudig vergroot ijzerkristal en reikt 102 meter de lucht in. De gigantische kubieke cel is alleen al van buiten een hoogtepunt. Tegen een helderblauwe hemel biedt het zilveren, glanzende Atomium een ​​geweldige fotomoment. ‘s Avonds, wanneer de zon ondergaat, lichten de negen atomen op voor de diepblauwe hemel – een geweldig zicht.

Grote Markt
De Grote Markt is het centrale plein in Brussel en biedt u een prachtig decor. Ideaal voor een paar foto’s, maar u moet niet alleen genieten van het zicht door de lens. Het plein is omgeven door tal van historische gebouwen. Hier torent onder andere het gotische stadhuis uit. De Grote Markt, de Franse naam voor het grote plein, vormt samen met het imposante stadhuis het herkenningspunt van Brussel. Dus wees niet verrast als het alleen maar vol toeristen is.

Manneken Pis
Kleine man groot – ondanks zijn kleine omvang is de Manneken Pis een van de populairste attracties in Brussel. Wanneer Manneken Pis een klein bronzen beeld is, dat slechts 61 centimeter lang is. De fonteinfiguur is een kopie uit 1965. Het origineel zou in Brussel zijn, maar werd verwijderd omdat het herhaaldelijk het slachtoffer werd van een diefstal. Het origineel dateert uit 1619.

Palais Royale
Het Palais Royale is een prachtig gebouw, zoals het past bij het werk van de koning en koningin van België. Het dagelijkse werk en de receptie van verschillende mensen uit politiek, wetenschap en cultuur vinden hier plaats. Meer specifiek in de weelderige grote salons die elk jaar voor een korte tijd open zijn voor het publiek.

Europese wijk
Of u nu geïnteresseerd bent in politiek of niet, het Europaviertel is een absolute must tijdens uw sightseeingtour door Brussel. De voormalige woonwijk ligt in het oosten van Brussel, de voormalige oude gebouwen moesten plaatsmaken voor moderne architectuur. In de wereldberoemde wijk zijn tal van faciliteiten van de Europese Unie . Het beroemdste gebouw is het Berlaymont-gebouw . Enerzijds is het zeer indrukwekkend omdat het zo gigantisch is, anderzijds heeft de Europese Commissie hier haar hoofdkantoor, ten zuiden van het Berlaymont-gebouw staat het Justus Lipsius-gebouw . Het is het hoofdkantoor van de Europese Raad. De Raad van de Europese Unie zit weer in het Europese gebouw. Zoals u ziet, staat politiek op de agenda in de Europese wijk. Een rondleiding door de plenaire zaal van het Europees Parlement en deelname aan een korte presentatie kunnen een hoogtepunt zijn van uw bezoek aan de Europese wijk.

Belgische wafel
Een specialiteit die in het hele land bekend is, zijn Belgische wafels. Toegegeven, dit is geen klassieke attractie, maar wafels moeten hoge prioriteit krijgen als je in Brussel bent! Maar pas op: er is een acute verslavende werking! Wat maakt de Brussels Waffles zo speciaal? Het is het zachte deeg dat een grote wafel maakt. Bovendien zijn er allerlei ingrediënten die de Brusselse wafels versieren en versieren. De klassieke bijgerechten zijn aardbeien, bananen, room of chocolade. In veel wafels in Brussel krijg je veel andere variaties.

Jubileumpark
Na veel sightseeing biedt Brussel je een ontspannende oase. Met een omweg in het Jubelpark ontsnap je aan de drukte van de stad en kun je echt diep ademen. Het park werd opgericht in 1880 ter gelegenheid van de 50e verjaardag van onafhankelijkheid.

Mini-Europa
Op slechts vijf minuten lopen van het Atomium is Europa in het klein. Als een soort pretpark toont mini-Europa je ongeveer 80 steden met verschillende modellen en animaties.

Striproute / route
Brussel zou de tweede naam kunnen zijn van de slijtage van “Europa’s stripmetropool”. Talloze stripschilderijen sieren de huismuren in Brussel. Er zijn meer dan 50 muurschilderingen op de striproute in Brussel.

Muziekinstrumentenmuseum
Gepassioneerde muzikanten en mensen die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen van instrumenten zijn in goede handen in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Het is een bijzonder museum, niet alleen vanwege de prachtige gebouwen waarin het zich bevindt, maar ook vanwege de gevarieerde en grote collectie. Op vier verdiepingen, die u kunt bereiken via een lift of een trap, zijn ongeveer 1.200 muziekinstrumenten te zien. De collectie bevat eigenlijk ongeveer 8.000 instrumenten. Ze komen van over de hele wereld en uit verschillende tijdperken. Dus je bent op zoek naar een tijdreis door de muzikale geschiedenis.

Magritte Museum
Kunstliefhebbers moeten zeker het Magritte Museum bezoeken. Het is centraal gelegen in de stad en toont u op drie verdiepingen de grootste verzameling werken van de kunstenaar ter wereld. In totaal worden meer dan 200 schilderijen van de surrealist René Magritte tentoongesteld.

Kunstberg
De Kunstberg , zoals de Kunstberg in het Duits wordt genoemd, is centraal gelegen in Brussel op een kleine heuvel. Het historische plein was ooit de zetel van de regering van het hertogdom Brabant, tegenwoordig is het een populaire, culturele en artistieke bestemming in Brussel. De Kunstberg werd herbouwd door koning Leopold II aan het einde van de 19e eeuw na de brand van het voormalige paleis.

Chocolademuseum
Chocolade speelt een belangrijke rol in heel België. De uitstekende kwaliteit van de zoete zonde van het land is over de hele wereld bekend.

Nationale Basiliek
Als de op vier na grootste kerk ter wereld, moet de Nationale Basiliek van het Heilig Hart absoluut op uw lijst van bezienswaardigheden staan. De enorme structuur is een beetje buiten de gebaande paden in Brussel, maar zeker de rest van de weg waard.

Stadhuis
Als je een kijkje neemt op de Grote Markt, kom je automatisch bij het Stadhuis van Brussel. Het ligt direct aan dit centrale plein en schijnt als een architectonisch meesterwerk.