Weekendje Hannover

Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen. Het heeft meer dan 500.000 inwoners. Dit maakt het een van de 15 grootste steden in Duitsland.

Hannover werd gesticht in de 12e eeuw. Vanaf de 17e eeuw was Hannover de hoofdstad van het keurvorst van Hannover. Sinds 1814 was ze in het koninkrijk Hannover. In 1866 richtte Pruisen het koninkrijk Hannover op. De stad Hannover was alleen de hoofdstad van een Pruisische provincie. Sinds 1946 is het de hoofdstad van Nedersaksen.

De taal van Hannover wordt beschouwd als de beste standaard Duits. In de stad worden nauwelijks dialecten gesproken. In de 17e eeuw werd gezegd dat de zuiverste Hoge Duits wordt gesproken in Noord-Duitsland. Later richtten ze zich op Hannover, omdat het vooral belangrijk was als de hoofdstad van een koninkrijk.

Hannover is een belangrijke handelsstad. Er is de grootste tentoonstellingssite op aarde. Bovendien komen veel lijnen van de spoorweg samen in Hannover. Belangrijk is de stad, via het Mittelland-kanaal, ook voor schepen. Hannover heeft ook een luchthaven en een universiteit.

– Uit Hannover komen de Leibniz-koekjes. Ze zijn vernoemd naar de filosoof Gottfried Wilhelm Leibniz. Hij was op zoek naar voedsel voor soldaten .
– Het Schützenfest Hannover wordt beschouwd als het grootste schietfestival ter wereld.
– Midden in de stad ligt de Maschsee. Het is een kunstmatig meer waarin je kunt zwemmen , roeien en zeilen.