What is Twitter?

Twitter is een mini-blogging platform dat u kunt gebruiken om berichten van 140 tekens of minder sturen naar familie, vrienden, of gewoon de algemene Web gemeenschap in het algemeen.

U kunt ook kiezen voor andere Twitter leden van de gemeenschap ‘berichten te volgen, hetzij door te navigeren rechtstreeks naar de Twitter site, een abonnement op dat bijzondere Twitter RSS feed, of krijgen Twitter berichten verzonden naar uw mobiele apparaat (sms-kosten van toepassing voor deze optie; te controleren met uw provider).

Wat doen mensen gebruiken Twitter voor?
Er zijn veel verschillende toepassingen voor Twitter. Enkele van de meest voorkomende zijn:

* Instant updates. Bijvoorbeeld, de Los Angeles Fire Department gebruikt Twitter om te houden van de gemeenschap op de hoogte van brand emergences (LAFD).
* Nieuws. U kunt tot op de minuut nieuwsupdates van vele persbureaus krijgen, bijvoorbeeld, Sky News (SkyNews).
* Vrienden en familie. De meerderheid van de Twitter gebruikers gebruiken het om vrienden en familie op de hoogte van wat ze doen op een gegeven moment te houden. Het is een geweldige manier om het vuur af een snelle schok van het nieuws als je niet veel tijd om iets meer substantiële (je kan mijn Twitter-feed op wboswell zie schrijven).

Waarom zou ik gebruik maken van Twitter?
Persoonlijk gebruik ik Twitter als een snelle dagboek van wat ik doe dag tot dag. Bijvoorbeeld, terugkijkend op de laatste paar weken van mijn Twitter-feed, merkte ik dat ik veel honkbalwedstrijden had, veel praten met mijn kat (don’t ask), en de interacties met mijn kinderen. Mensen zijn het vinden van nieuwe toepassingen voor Twitter de hele tijd – wat gaat u het gebruiken?

www.twitter.com

Geef een reactie