Wie is Bill Gates?

Bill Gates is een zakenman uit de VS. Hij staat bekend als de oprichter van Microsoft. Dit bedrijf produceert programma’s voor computers. Lange tijd werd Gates beschouwd als de rijkste man ter wereld.

Zijn ouders waren een advocaat en een leraar . Hij werd geboren in 1955. Zelfs als student had hij toegang tot een computer. Dat was toen nog heel ongebruikelijk. Bill Gates was erg goed in wiskunde op school . Toen hij in de achtste klas zat, kocht zijn school een telegraaf waarmee studenten computertijd konden gebruiken. Bill Gates schreef zijn eerste programma. Het was het spel Tic-Tac-Toe. Hij kon tegen de computer spelen.

Bill Gates richtte het bedrijf Microsoft samen met zijn schoolvriend Paul Allen op 14-jarige leeftijd op. Op dat moment waren er de eerste computers die thuis konden worden geassembleerd. Dat was in 1975. Programma’s moesten kunnen werken. Dergelijke programma’s zijn ontwikkeld door Microsoft.

Bill Gates ging naar de beroemde Harvard University om daar te studeren. Hij bracht zijn tijd voornamelijk door in de computerruimte. Daar ontmoette hij zijn toekomstige zakenpartner Steve Ballmer. Hij stopte met studeren om voor zijn bedrijf te zorgen. Zijn eerste grote succes was toen hij het besturingssysteem MS-DOS leverde voor het bedrijf IBM. Dit besturingssysteem was de voorloper van Windows.

In 2007 stopte Gates met werken voor Microsoft. In plaats daarvan gebruikt hij sindsdien veel tijd voor de “Bill & Melinda Gates Foundation”. Deze stichting heeft wereldwijd al miljarden dollars uitgegeven aan gezondheid en onderwijs.