Wie is Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een voetballer uit Portugal. Zijn volledige naam is Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Het wordt ook wel CR7 genoemd, omdat hij altijd met het nummer 7 speelt. Hij speelt momenteel in Juventus in Italië, maar is ook naar Manchester United, Real Madrid en Sporting Lissabon geweest.
Cristiano Ronaldo staat erom bekend veel doelpunten te maken. Hij heeft tot nu toe al meer dan 100 doelpunten gebroken. Hij is dus de recordscorer van Real Madrid en de enige speler die in twee jaar op rij meer dan 40 doelpunten heeft gemaakt. Hij won ook vijf keer de titel “Wereldspeler van het jaar”. Sommige voetbalfans zeggen dat hij de beste speler ter wereld is.

Cristiano Ronaldo werd geboren in Madeira in 1985. Dit is een eiland in de Atlantische Oceaan, dat bij Portugal hoort. Als tiener verliet hij het huis in Madeira om te spelen voor Sporting’s Youth Academy. Na een goed seizoen bij de profs verhuisde hij naar Manchester United. Daar won hij de Champions League in 2008 en werd hij verkozen tot beste voetballer van het jaar.

In 2009 verhuisde hij voor het toenmalige recordbedrag van 94 miljoen euro naar Real Madrid. Met dit team won CR7 verschillende keren de Cup en het Kampioenschap van Spanje en de Champions League. Hij speelt sinds 2018 voor Juventus. Met het nationale team van Portugal werd hij Europees kampioen in 2016. In de finale moest hij worden vervangen vanwege een blessure kort na de start.

Naast het voetbalveld verdient Cristiano Ronaldo veel geld met reclame. Hij is een van de meest populaire beroemdheden ter wereld. Hij doneert veel van zijn geld aan arme en zieke mensen. Dus kocht hij een heel arm district in Brazilië om de mensen daar gratis te laten wonen. Hij zou vele miljoenen euro’s voor zichzelf hebben gehouden in plaats van belasting te betalen aan de Spaanse staat.