Wie is Lionel Andrés Messi?

Lionel Andrés Messi is een voetballer uit Argentinië. Veel mensen beschouwen hem als een van de beste voetbalspelers ter wereld, sommige zelfs de beste ooit. Messi speelt in de positie vleugelspeler. Hij was ook een centrumverdediger. Zijn grootste kracht is het hanteren van de bal. Hij is bijna perfect in het op de been houden , ook al wordt hij omringd door veel tegenstanders. Met zijn altijd spectaculaire doelen heeft hij al menig spel alleen beslist.

Messi werd geboren in 1987 in Rosario. Zijn ouders waren immigranten uit Italië. Als kind speelde hij met Newell’s Old Boys, een club uit zijn geboortestad. Daar scoorde hij meer dan 500 doelpunten. Maar Messi leed ook aan een ziekte , daarom kon hij nooit echt groot worden. De artsen waren te duur voor zijn gezin . Maar toen ontdekten talentscouts van FC Barcelona hem. De vereniging betaalde het gezin van Messi en ondertekende hem. Omdat er verder niets was, werd het eerste contract van Messi op een servet getekend.

In Barcelona werd Messi een van de meest succesvolle voetballers aller tijden. Hij heeft vier keer de Champions League gewonnen en zes keer de titel “Wereldspeler van het jaar”. Hij is ook de doelpuntenmaker van de Spaanse competitie. Daarom vereert men hem in Barcelona als een god.

Messi wordt vaak vergeleken met de Portugese Cristiano Ronaldo , die al een vergelijkbaar aantal titels heeft gewonnen. Veel voetbalfans kibbelen over wie er beter is. Duels tussen de teams van de twee spelers zorgen altijd voor veel interesse in de media.