Wie is Steven Spielberg?

Steven Spielberg is een Amerikaanse regisseur en producent van speelfilms. Zijn films hebben zoveel geld opgeleverd als niemand anders. Sommige films zijn best leuk, sommige zijn erg donker, sommige zijn avonturenverhalen, sommige gaan over serieuze dingen in het verhaal.

Hij werd geboren in 1953. Hij was geen erg goede student en toen hij film wilde studeren aan de universiteit, werd hij afgewezen. Toch bleef hij films maken, wat hem als student al heeft geïnspireerd. Hij maakte een paar kleine films en werkte op televisie.

Zijn tweede speelfilm was al een enorm succes: “The White Shark “. Destijds was de regisseur Spielberg slechts 32 jaar oud. Hij was ook succesvol met de sciencefictionfilm “ET, the alien” en de films over de avonturier Indiana Jones.

Daarna ging het minder goed. Hij werkte weer meer als producent. Dus regisseerde hij de organisatie van een film. In 1993 kwamen twee zeer populaire Spielberg-films naar de bioscoop : “Jurassic Park” gaat over dinosaurussen in een themapark. Spielberg maakte bijzonder indrukwekkende scènes op de computer.

De andere film is een voorbeeld van zeer serieuze Spielberg-films: Schindler’s List. Hij beschrijft het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler en de Joden die hij tijdens de Holocaust redde. Een andere serieuze film is “Amistad” over een schip van slaven die hun vrijheid zoeken in de Verenigde Staten.