Wie was Adolf Hitler?

Adolf Hitler was een politicus van het nationaal-socialisme . Hij noemde zichzelf een “leider” en regeerde van 1933 tot 1945. Als dictator was hij in staat alles zelf te beslissen. Hij werd vermoord door mensen die tegen hem waren. Hij vervolgde ook Joden en liet hen gevangen zetten en vermoorden. De Tweede Wereldoorlog die hij begon was de ergste in de geschiedenis van de wereld.

Hitler is geboren en getogen in Oostenrijk. Daar faalde hij om te studeren of een normale baan te vinden. Na een jaar in Duitsland te hebben doorgebracht, brak de Eerste Wereldoorlog uit. Hij werd soldaat gemaakt en kort na het einde van de oorlog uit het leger ontslagen.

Hij ging naar een klein feestje dat tegen de Joden was en zogenaamd alleen het beste voor hun eigen volk wilde. Hij maakte deze partij groter en noemde het “Nationaal-socialistische Duitse arbeiderspartij”. In 1923 probeerde hij zonder succes de heerser van Duitsland te worden met geweld. Hij moest een tijdje naar de gevangenis.

Vanaf 1930 kozen echter steeds meer Duitsers zijn partij. In die tijd had de economie over de hele wereld grote problemen en waren veel mensen zonder werk. Bovendien slaagde Hitler erin dat enkele belangrijke politici hem vertrouwden. In 1933 werd hij kanselier. In korte tijd brak hij de Duitse democratie.

Duitsland begon en verloor de Tweede Wereldoorlog. Kort voor het einde van de oorlog, toen buitenlandse soldaten de Duitse hoofdstad Berlijn bereikten, vermoordde Hitler zijn vrouw en zichzelf . In zijn testament, het testament, schreef hij: Het Duitse volk ​​is zelf verantwoordelijk voor de verloren oorlog. Het vocht niet goed genoeg.

Tegenwoordig zeggen sommige wetenschappers dat hij eigenlijk een zwakke dictator was, omdat hij weinig wist en geen overzicht had. Maar hij had een eenvoudig doel: naar zijn mening waren er goede en slechte races. De Duitsers waren, geloofde hij, goed en waardevol en zouden de wereld moeten regeren. De Joden daarentegen vonden het bijzonder slecht. Ze zouden de schuld moeten zijn van alles wat slecht is in de wereld.

Er zijn nog steeds mensen die Hitler goed vinden, ze worden neonazi’s genoemd. De meeste anderen beschouwen hem echter als een bijzonder slechte tiran. Het is vandaag in Duitsland verboden om zijn partij opnieuw te vinden en Hitler’s ideeën te verspreiden.