Wie was Albert Einstein?

Albert Einstein was een natuurkundige , een van de grootste aller tijden. Zijn onderzoek en ideeën hebben de wetenschap sterk beïnvloed. In 1922 ontving hij de Nobelprijs voor de natuurkunde . Zijn grootste ontdekking was de relativiteitstheorie . Albert Einstein is voor veel mensen een rolmodel als onderzoeker. Hij gebruikte ook zijn grote bekendheid om te werken voor internationaal begrip en vrede.

Hij werd geboren in 1879 in Ulm. Hij groeide op in Cannstatt. Zijn ouders waren strikt religieuze joden. Het gezin woonde eeuwen in Duitsland.

In 1880 verhuisde het gezin naar München. Daar kreeg Albert een zus . Zijn vader richtte zijn eigen bedrijf op samen met de oom van Albert. Al tijdens zijn schooldagen las Albert Einstein boeken over natuurkunde. Op 14-jarige leeftijd stopte hij met school en verhuisde terug naar zijn ouders, die nu in Milaan, Italië wonen. Hij hoefde dus niet naar het leger te gaan.

Later verhuisde hij naar Zwitserland en studeerde daar aan de universiteit . Op 21-jarige leeftijd was hij een gespecialiseerde leraar wiskunde en natuurkunde. Hij ontving het Zwitserse paspoort . Toen werd hij een burger van Oostenrijk . Hij woonde toen in Berlijn en werd een burger van Pruisen en dus van het Duitse Rijk.

Voor de Tweede Wereldoorlog gaf hij zijn Duits paspoort. Een Jood van geboorte, vreesde hij voor vervolging door de nationaal-socialistische regering. Hij had nog steeds het Zwitserse staatsburgerschap en verwierf in 1940 het Amerikaanse staatsburgerschap.

Albert Einstein stierf in 1955 in de Verenigde Staten van Amerika. Hij had daar onlangs in de buurt van New York gewoond. Lang na zijn dood noemde een Amerikaans tijdschrift Einstein “de man van de 20e eeuw”. Het chemische element Einsteinium draagt ​​zijn naam. En in Bern , waar hij lange tijd heeft gewoond, zijn er twee musea die hem eraan herinneren.

Het belangrijkste werk van Einstein was de relativiteitstheorie. Het maakte hem beroemd over de hele wereld. De relativiteitstheorie is erg moeilijk te begrijpen. Het is zo ongelooflijk dat zelfs veel grote natuurkundigen uit Einsteins tijd het in eerste instantie onzin vonden. Tegenwoordig zijn echter veel bewijzen voor de juistheid van deze theorie bekend.

Naar verluidt was Einstein een slechte student. In feite heeft hij een zes in elk van zijn algebra-, geometrie- en natuurkundeonderwerpen. Alleen het onderwerp Frans is een drie. Maar het wordt vaak over het hoofd gezien dat Einstein naar een Zwitserse school ging en daar is de zes het beste cijfer.