Wie was Cleopatra?

Cleopatra, ook bekend als Cleopatra in het Latijn, was koningin van het oude Egypte. Ze was 39 jaar oud en stierf in 30 v.Chr. Als de laatste farao regeerde ze met haar broer en later met andere mannen.

Ze komt uit de familie van de Ptolemaeën, die 300 jaar lang Egypte hadden geregeerd. In tegenstelling tot haar voorouders sprak ze niet alleen Grieks, maar ook Egyptisch. De slimme Cleopatra had niet noodzakelijkerwijs mooi moeten zijn. Maar ze maakte grote indruk op mannen.

In die tijd werd het Romeinse rijk steeds krachtiger. Cleopatra slaagde erin om Egypte sterk en onafhankelijk te houden. Ze werd de vriend van Julius Caesar en had ook een zoon bij hem. Nadat Caesar was vermoord, werd ze de vriend van een andere Romein, Antonius. Ze had ook kinderen bij hem.

Antonius en Octavianus, de geadopteerde zoon van Caesar, vochten oorlog met elkaar. In 30 v.Chr. Stierf Antonius. Er wordt gezegd dat ze opzettelijk door een giftige slang is gebeten op zijn begrafenis. Dus stierf ze met hem. Haar zoon met Caesar was korte tijd de nieuwe farao, maar Octavianus liet hem vermoorden. Dus Egypte werd uiteindelijk onderdeel van het Romeinse rijk.