Wie was Michael Jackson?

Michael Jackson was een zanger uit de VS. Hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle zangers aller tijden. Daarom wordt hij ook wel de “King of Pop” genoemd, de koning van de popmuziek. Hij heeft in zijn carrière ongeveer 300 – 400 miljoen muziekalbums verkocht, waaronder alleen al in 2009 33 miljoen, waarin hij stierf.

Michael Joseph Jackson werd geboren in 1958 in Gary, VS. Hij had negen broers en zussen, bijna allemaal ouder dan hij. Zijn vader Joseph Jackson zorgde ervoor dat zijn kinderen succes hadden als muzikant. Hij was erg streng voor zijn kinderen. In 1966 werden vijf van de kinderen de muziekgroep “The Jackson Five”, wiens hoofdzanger Michael Jackson was. Little Michael was al bekend bij deze groep.

In 1971, op slechts 13-jarige leeftijd, begon Michael Jackson een carrière als alleenstaande zanger. Hij bleef tot 1984 nog lid van de Jackson Five. Hij had zijn eerste grote succes in 1972 met het nummer “Ben / You Can Cry On My Shoulder”. Hij werd een ster wereldwijd in 1982 met het album “Thriller” – geen ander album heeft ooit zo goed verkocht. Hij had een soortgelijk groot succes in 1987 met het album “Bad”.

Michael Jackson liet zijn lichaam vaak opereren. Door een ziekte kreeg hij witte vlekken op zijn zwarte huid en kon hij niet goed slapen. Hij werd ook verdacht van het doen van slechte dingen met kinderen. Maar dat kon niet worden bewezen.

In 2009 stierf Michael Jackson op 50-jarige leeftijd in Los Angeles. Zijn arts heeft hem een ​​verkeerd medicijn gegeven. Michael Jackson stierf aan dit medicijn. De arts wilde niets slechts met hem doen, maar werd gestraft voor de fout.