Wie was Pablo Picasso?

Pablo Picasso was een Spaanse schilder , graficus en beeldhouwer. Hij beïnvloedde vele andere kunstenaars. Hij produceerde waarschijnlijk meer dan 50.000 kunstwerken.

Picasso werd geboren in 1881 in Malaga. Dit is een havenstad in Andalusië, die bij Spanje hoort. Zijn volledige naam is Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco en Picasso López.

Picasso haalde de leeftijd van 14 jaar om te worden aanvaard aan een kunstacademie. Het toelatingsexamen slaagde hem in slechts één dag. Hij mocht de eerste twee klassen overslaan.

In 1949 schilderde hij een poster met een duif voor het World Peace Congress in Parijs. De duif was een symbool van vrede in het verhaal van Noach’s Ark in de Bijbel en werd nog beter bekend door de poster van Picasso.

In 1955 schilderde hij het schilderij “De vrouwen van Algiers”. Het werd in 2015 verkocht voor bijna $ 180 miljoen . Zo’n hoge prijs bereikte geen ander beeld in de wereld. Vier schilderijen van Picasso behoren tot de tien duurste schilderijen ter wereld. In 1973 stierf Picasso op 91-jarige leeftijd in Frankrijk aan een hartaanval .

De bekende schilderijen van Pablo Picasso:
– Au Lapin Agile

Pablo Picasso - Au Lapin Agile