Wie was Steve Jobs?

Steve Jobs was een belangrijke ondernemer uit de VS. Hij richtte het bedrijf Apple op en bracht veel nieuwe technische apparaten op de markt. Deze omvatten de iMac, de iPod, de iPhone, de iPad en nog veel meer. Een tijdlang was hij een van de rijkste mensen in de VS. Voor veel mensen die met computers omgaan, is Steve Jobs een geweldig rolmodel.

Steve Jobs werd geboren in 1955 in San Francisco , Californië . Zijn ouders mochten niet trouwen en hadden als student weinig geld . Daarom werd Steve kort na zijn geboorte geadopteerd door de familie Jobs.

Ze woonden in het dorp Mountain View in de zogenaamde “Silicon Valley”. Zelfs toen waren er veel technologiebedrijven. Steve Jobs was een technisch enthousiast en leerde snel. Zijn adoptieouders stelden Steve in staat om aan de universiteit te studeren. Na een half jaar heeft hij zijn studie echter afgebroken. Daarna werkte hij voor het computerbedrijf Atari aan videogames.

In 1976 richtte Steve Jobs het bedrijf Apple op in zijn garage met zijn vrienden Ron Wayne en Steve Wozniak. Haar “Apple 1” was een van de eerste thuiscomputers op de markt. Steve Jobs was een geweldige verkoper, terwijl Steve Wozniak meer een techneut was. Als gevolg hiervan werd Apple een groot bedrijf en werden de oprichters miljonair. Vooral de Macintosh uit 1984 bracht succes, dit was de eerste thuiscomputer die met een muis en grafische symbolen op het scherm kon worden bediend.

In 1985 verliet Steve Jobs het bedrijf Apple, maar keerde elf jaar later terug. Ondertussen richtte Jobs het bedrijf NeXt op, dat vervolgens in 1996 door Apple werd overgenomen. Hij nam ook deel aan Pixar. Dit bedrijf bracht succesvolle computeranimatiefilms naar de bioscoop.

In de jaren na 2000 zorgde Jobs ervoor dat Apple veel nieuwe producten produceerde. In tegenstelling tot de vroege thuiscomputers waren deze apparaten draagbaar en niet alleen op één plek bruikbaar. De ontwikkeling ging naar de smartphone. De iPhone met zijn eigen ‘ App Store’ die Apple in 2007 introduceerde. Vier jaar later, in 2011, stierf Steve Jobs aan kanker.