Wie was Vincent van Gogh?

Vincent van Gogh, wat Winssent fann Choch betekent, was een schilder en tekenaar uit Nederland . Hij staat bekend om schilderijen met dikke verf . Men ziet hem als een van de eerste moderne schilders.

Hij werd geboren in 1853. Zijn vader was predikant en Vincent werkte ook een tijdje in een arm gebied om mensen de Bijbel te onderwijzen. Gedurende deze tijd begon hij te schilderen, waar hij al lang in geïnteresseerd was. Hij veranderde vaker van baan en reisde naar verschillende plaatsen, waaronder België . Hij leerde slechts kort op een kunstacademie.

Al als kind was de verlegen Vincent bang en vaak verdrietig. Veel van zijn foto’s waren erg donker, zoals de “aardappeleters”. Dat veranderde toen hij België in 1886 verliet en naar Frankrijk verhuisde.

Daar ontmoette hij de Franse impressionistische kunstenaars. Ze schilderden snel en vaag wat ze zagen in de natuur en in het dagelijks leven. Ze hebben veel aandacht besteed aan het licht dat op een oppervlak schijnt of in het water reflecteert. De schilderijen van Vincent van Gogh werden veel helderder, kleurrijker en helderder.

Van Gogh argumenteerde en schaamde zich vaak dat hij als kunstenaar geen succes had. In de tien jaar van zijn leven schilderde hij slechts één foto. Toen hij 37 was, schoot hij zichzelf.

Er wordt gezegd dat hij ongeveer 1000 schilderijen en een vergelijkbaar aantal tekeningen heeft achtergelaten. Zijn moeder gooide wat weg, zelfs toen hij dood was. Enkele jaren na zijn dood werd Van Gogh langzaam beroemd. Sommige van zijn werken zijn verkocht voor meer dan $ 100 miljoen .