Wie was Walt Disney?

Walt Disney was een ondernemer . Hij werd geboren in 1901 en leerde voor het eerst tekenen . Eerst werkte hij als een jonge man in de reclame . In de jaren na 1920 verhuisde hij naar Hollywood, waar in die tijd veel films werden gemaakt. Zijn Walt Disney Company is vandaag nog steeds een van de belangrijkste filmbedrijven .

Hij werd vooral bekend vanwege de animatiefilms die in zijn studio’s werden gemaakt. De meest bekende personages van deze films zijn waarschijnlijk Mickey Mouse en Donald Duck . Dit zijn nog steeds wereldberoemde decennia na zijn dood, en hebben in sommige opzichten Walt Disney vereeuwigd. Later maakte hij ook speelfilms en documentaires voor het hele gezin . Een voorbeeld is de film ‘20.000 Leagues Under the Sea’, gebaseerd op een roman van Jules Verne.

In 1955 had Walt Disney een grote droom. Dit jaar opende hij Disneyland pretpark in de buurt van Los Angeles , Californië in de Verenigde Staten . Walt Disney stierf in 1966. Kort daarna opende zijn bedrijf een ander pretpark in Florida. Later, volgens zijn ideeën, werden andere parken gebouwd in Europa en andere delen van de wereld. Het bedrijf bezit ook televisiekanalen en heeft de rechten op Star Wars gekocht. Zelfs cartoons en strips worden nog steeds geproduceerd door Forest Disney Company.