Wie was Wolfgang Amadeus Mozart?

Wolfgang Amadeus Mozart was een componist uit de 18e eeuw . Hij woonde lange tijd in Oostenrijk en schreef meer dan 600 muziekstukken . Mozart wordt beschouwd als een van de belangrijkste componisten van klassieke muziek.

Wolfgang werd geboren in 1756. De vader was muziekleraar en onderwees Wolfgang en zijn zus Nannerl. Al op vijfjarige leeftijd dacht Wolfgang aan het eerste muziekstuk. Een jaar later verschenen Nannerl en Wolfgang voor luisteraars. Ze reisden door vele steden in Europa .

Wolfgang Mozart, zoals hij gewoonlijk werd genoemd, werkte aanvankelijk voor heersers zoals de aartsbisschop van Salzburg . Hij leefde de laatste tien jaar van zijn leven en gaf les in muziek en werd betaald voor zijn muziek. Misschien wel de meest bekende was een operastuk , “The Magic Flute”. Het verscheen voor het eerst in 1791, een paar weken voordat Mozart stierf op slechts 35-jarige leeftijd.

Veel mensen geloven dat Mozart gek was of zich als een kind gedroeg. Dat komt door een speelfilm die hem op die manier liet zien. Bovendien heeft Mozart gekke liedjes geschreven als “Bona nox, je hebt gelijk Ox”. Mozart was zelfs iemand die heel verstandig kon zijn en hard werkte. Hij gaf echter ook graag veel geld uit aan mooie kleding en had zelfs een pooltafel.