Bewaar winterbanden op de juiste manier: dit moet u weten

Na elke bandenwissel rijst de vraag: waar moeten de winter- of zomerbanden naartoe, tot ze weer nodig zijn? We geven tips en informatie over waar u rekening mee moet houden bij het opslaan van banden en beantwoorden de belangrijkste vragen.

Hoe moeten winterbanden opgeslagen worden?

Controleer banden en velgen voor en na opslag op beschadigingen en vreemde voorwerpen in het profiel. Stoten op de flank en diepe scheuren in de onderkant van het profiel, de schouder van de band of de zijwand kunnen gevaarlijk zijn. In zo’n geval moet er een nieuwe fiets komen.
Banden voorbereiden: reinigen en markeren

Voor opslag moeten de banden worden schoongemaakt en vervolgens worden gedroogd. Bovendien moet de positie van het wiel op het voertuig worden gemarkeerd: rechtsvoor VR, rechtsachter HR, enz.

Verhoog de luchtdruk

Verhoog de luchtdruk vóór opslag met 0,5 bar in vergelijking met de specificaties van de fabrikant. Banden verliezen lucht tijdens opslag. Dus je hebt voldoende druk bij de volgende wijziging.
Voltooi wielen horizontaal, sla banden zonder velgen verticaal op

Complete wielen moeten liggend op elkaar worden opgeslagen met verhoogde luchtdruk. Als alternatief zijn er “randbomen” of muurbeugels. Bewaar banden zonder velgen die rechtop staan ​​en draai ze af en toe om.

Waar moeten winterbanden het best bewaard worden?

Constant vocht, evenals oplosmiddelen of oliën mogen het wiel niet beïnvloeden. Bovendien moeten de banden worden beschermd tegen direct zonlicht.
Professionele opslag bij werkplaatsen of bandenhandelaren

Als u thuis geen geschikte plek voor uw fietsen kunt vinden, kunt u ze bijvoorbeeld tegen betaling in garages laten opslaan.

Hoe lang gaan de winterbanden mee?

De fabricagedatum wordt op een van de flanken aangegeven met het viercijferige nummer aan het einde van de aanduiding “DOT” (Transport): de eerste twee cijfers vertegenwoordigen de productieweek, de laatste twee cijfers het jaar. Voorbeeld: “2418” staat voor de 24e kalenderweek 2018.