Zelf Natuurlijke maskers maken

Maskers (natuurlijke) ter verfraaiing van de huid

Aardbeienmasker: dit masker bereidt men door de aardbeien met een vork te prakken en er verse melk doorheen te mengen totdat een papje ontstaat.

Na een gezichtsdampbad te hebben genomen om de poriën te openen, brengt men het papje op het gezicht aan en laat het een kwartiertje zitten. De regio rond de ogen met watjes of gaasjes afdekken. Daarna de brij verwijderen van de huid met zachte tissues. Eventueel met lauw water afwassen. Men kan ook maskers maken van frambozen, rode bessen, pruimen, perziken, druiven enzovoort.

Eidooiermasker: een masker van eidooier, opgeklopt met wat melk of room of zoete amandelolie, eventueel met enkele druppels citroensap, dat een minuut of twintig op de huid heeft ingewerkt, bestrijdt rimpelvorming. De huid wordt door dit masker gevoed en trekt erdoor samen, waardoor het uitermate geschikt is voor een huid met open poriën.

Komkommermasker: maal met een mengbeker enkele schijven (ongeschilde) komkommer, klop er het sap van een schijfje citroen door en verspreid de brij over het gezicht. Bescherm de ogen door er een met komkommersap bevochtigd gaasje op te leggen. 20 minuten laten zitten. Ter bestrijding van een rimpelige hals masseert men de hals opwaarts met een zachte borstel met komkommersap (zie ook bij gezichtsmassage.)

Ook kan men een eetlepel komkommersap mengen met een theelepel room en een eiwit. Hieraan druppelsgewijs 20 druppels benzoëtinctuur en 20 druppels rozewater toevoegen. Tussen 2 laagjes gaas aanbrengen en ::t 20 minuten op de huid leggen. Geschikt voor de vermoeide of oudere huid omdat het reinigend en samentrekkend werkt.

Honingmasker 1: verdeel de honing, enigszins verdund met druppels citroensap, over het gezicht. Laat het masker 20 minuten zitten en verwijder het dan met watten en skin tonic,

Dit masker maakt de huid babyzacht en bestrijdt rimpels.

Honingmasker 2: een theelepel honing en het wit van een ei worden vermengd en enkele druppels citroensap toegevoegd. Zacht over de huid verdelen. Eveneens rimpelverjagend en zacht voor de huid.

Citroenmasker: een eidooier wordt vermengd met enkele druppels citroensap in een kom. Hierin weekt men enkele uren een halve citroenschil in repen zodat de etherische oliën van de scbil zich voegen bij het mengsel. Twintig minuten op het gezicht houden, daarna met lauw water afspoelen.

Gistmasker: prak een stukje verse gist (bij warme bakker) met een eidooier en wat olijfolie tot een smeuïge zalf, die zalf op de huid brengen en twintig minuten laten intrekken en daarna met lauw water afwassen. Speciaal voor een droge huid.

Biergistmasker: variant op het gistmasker. Meng biergist met rozewater (te koop bij drogist).

Papmasker: kook 2 eetlepels havermout met wat volle melk tot een smeuiig papje. Roer er twee theelepels citroensap door en laat de brij 20 minuten lang op het gezicht rusten. Dan wegspoelen met lauw water. Indien men dit wil, kan men in dit masker en ook in andere, druppels kamferspiritus mengen. Dat is goed voor de huid.

Geef een reactie