Zorg voor de gezichtshuid

Men moet vroeg beginnen met de verzorging van de gezichtshuid en het vertragen van rimpelvorming. Dit laatste door attent te zijn voor de huid. Niet als gewoonte het voorhoofd fronsen e.d. Dagelijks lichte massage is goed. Zo weinig mogelijk make-up gebruiken en die ‘s avonds verwijderen is noodzakelijk.

De huid van het gezicht moet met grote voorzichtigheid worden behandeld. Het is verkeerd een krachtige massage op de gezichtshuid toe te passen. Ook het verwijderen van make-up of met behulp van een lait op een watje het gezicht reinigen van stof van de straat, gebeurt doorgaans op te ruwe wijze, zodat de huid tenslotte zal rekken en dus meer rimpels zal vertonen dan wanneer deze verkeerde behandelingen achterwege waren gebleven.

Behandel de huid met zachtheid. Masseren betekent hier met de gehele vlakke hand zacht op de gezichtshuid kloppen (maar eerst de huid reinigen) en die strelen teneinde de bloedcirculatie te bevorderen. Men voelt de huid tenslotte tintelen.

Het is goed voor de slappe hals huid als men heel zacht tarwekiemolie met dé vingers in de huid wrijft in opwaartse richting.

Een onderkin moet men bestrijden met gewichtsverlies, massage van de kinregio en koude compressen met zout water.

Geef een reactie